Fuat Köktaş'ın avukatı FETÖ'nün kasası çıktı

Adil Öksüz'ün kaçışına yardım ettiği iddia edilen AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın avukatı, Gülen Cemaati’nin 5 kasasından biri olduğu belirtilen ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Fevzi Cem Şenocak çıktı

Fuat Köktaş'ın avukatı FETÖ'nün kasası çıktı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada hesabından 800 milyon TL çıkan ve Cemaat üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanan avukatın, AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın da avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Aydınlık, bugün yayınlanan özel haberinde Köktaş'ın, Adil Öksüz'ün kaçışına yardım ettiği yönündeki iddiaları gündeme getirdi.

Oda TV'nin haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cemaat soruşturması kapsamında, Samsun’da 11 Eylül’de avukatlara operasyon gerçekleştirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 ev, 11 avukatlık bürosu ve daha önce mühürlenerek kapatılan Samsun Güven, Hukuk, Tahkim ve Arabuluculuk Derneği’nde (TAHKİMDER) arama yapıldı. Birçok evraka el konuldu.

GÜLEN ÖRGÜTÜ AVUKATLARINA BASKIN

Gözaltına alınan avukatlar Metin Ateşoğlu, Ömer Mutlu Erdoğan, Kemal Yıldız, Serdar Kutlu, Fevzi Cem Şenocak, Yusuf Zotluoğlu, Zekeriya Albayrak ve Musa Yıldırım çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Avukatlar M. Salih Öztürk, Tevfik Koç, Faruk Günalp, Ramazan Kul, Ümit Özata, Serdar Şenocak ve Yusuf Şen ile diğer zanlı Yusuf Şenocak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARDEŞ ŞENOCAK DA TUTUKLANDI

Savcının itirazı üzerine serbest bırakılan M. Salih Öztürk ve Serdar Şenocak, tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Öztürk ve Fevzi Cem Şenocak’ın kardeşi Serdar Şenocak, tutuklandı.

HESABINDAN SERVET ÇIKTI

Bugün tutuklu Avukat Fevzi Cem Şenocak’la ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Şenocak’ın banka hesaplarında 800 milyon lira bulunduğu ortaya çıktı. Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Şenocak’ın Karadeniz Bölgesi’nin muhasebecisi olduğu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası avukatlık bürosunun tabelasını indirdiği öğrenildi.

AKP MİLLETVEKİLİNİN AVUKATI

Şenocak’ın bir diğer özelliği ise AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın avukatı olması. Milletvekili Köktaş’ın, 17- 25 Aralık soruşturmalarından sonra Gülen Cemaati üyesi olduğu bilinen Avukat Şenocak’la ilişkisini kesmediği ortaya çıktı. Köktaş’ın 17- 25 sonrası ilişkisini sürdürdüğü belgelendi.

fetö adil öksüz Fuat Köktaş