Çığ altındaki son işçinin cesedine de ulaşıldı

Trabzon'daki HES inşaatında çalışırken çığ altında kalan son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Geçen cumartesi günü meydana gelen felakette hayatını kaybeden işçilerin sayısı 5'e yükseldi.

Çığ altındaki son işçinin cesedine de ulaşıldı

Trabzon'da yaşanan çığ felaketinde 5'inci kara haber de geldi. Kar kütlesi altında bulunan son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Acı olay geçen Cumartesi günü, Trabzon Çaykara'daki Hidroelektrik Santrali tünel inşatında meydana gelmişti. İlk berlilemelere göre, 1 işçi hayatını kaybederken 4 işçi de çığ altında kalmıştı.

Felaketin 5'inci gününde, çığ altındaki son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Lokman Çelik' in cenazesi, kar altından çıkarılarak Çaykara Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

10 Ocak günü meydana gelen felakette çığ altında kalan 5 işçi de hayatını keybetti.

Peki, işçilerin hayatını kaybetmesi önlenebilir miydi? Ortaya çıkan tutanak, can kaybının önlenebileceğini gösterdi. Taşeron firmanın tutanağına göre, çığ düşmeden üç gün önce şantiyedeki çalışmalar olumsuz hava şartları nedeniyle durdurulmuştu. İşçilerin buna rağmen bölgeye gidip çalışma yapması soru işaretlerine neden oldu.

ulusalkanal.com.tr