Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe Sarayında toplanıyor. Darbe girişimi sonrası Erdoğan başkanlığında yapılacak 6'ncı toplantıda İstanbul’daki terör saldırısı ele alınacak. Zirvede Suriye’deki ateşkes süreci, PKK koridoru bölen Fırat Kalkanı Harekatında gelinen aşama ve OHAL de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek

Bakanlar Kurulu, yeni yılın ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapacak. Kabine, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 6’ıncı kez Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Son toplantı 31 Ekim’de düzenlenmişti.

Saat 14’de Cumhurbaşkanlığı Sarayında başlayacak zirvenin öncelikli gündemi biri polis 39 yurttaşımızın hayatını kaybettiği İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör saldırısı ve halen kayıp olan teröriste ilişkin son bilgileri paylaşması bekleniyor.

Ankara, İstanbul’daki terör saldırısının Suriye’deki ateşkes süreciyle bağlantılı olduğunu değerlendiriyor. Terör saldırısının ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Türkiye’nin Rusya’yla birlikte Suriye’de önemli bir inisiyatif alması terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor” açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda toplantıda Türkiye ve Rusya garantörlüğünde Suriye’de ilan edilen ateşkes süreci de değerlendirilecek.

Zirvenin gündeminde PKK koridorunu bölen Fırat Kalkanı Harekatı var. Bu kapsamda El Bab operasyonu masaya yatırılıyor. Kent merkezinde birçok yere El Yapımı Patlayıcı yerleştiren Terör örgütü IŞİD, saldırılarında sivilleri de canlı kalkan olarak kullanıyor.

Toplantıda 18 Ocak’ta sona erecek olan Olağanüstü Hal’in de gündeme gelmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan bakanlar kurulu