Syriza hükümetin icraatlarından biri: O bildiriden imza çekmek oldu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rus heyetinin oy hakkını askıya alma kararını Nisan ayına kadar uzattı. Rusya ise kurumdaki faaliyetlerini yıl sonuna kadar askıya aldı. Yunanistan'da Syriza'nın kurduğu yeni hükümetin ilk icraatlarından biri Rusya'ya ambargo öngrören bildiriden imzasını çekmek oldu.

Syriza hükümetin icraatlarından biri: O bildiriden imza çekmek oldu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya'nın oy hakkını ve yönetim organlarındaki temsil hakkını askıya alan kararını Nisan 2015'e kadar uzattı.

Oylamada, 160 "evet", 42 "hayır" ve 11 "çekimser" oy çıktı. Karar, Ruysa'nın Ukrayna'da insan hakların ihlal ettiği iddiasıyla alındı. Karar uyarınca, Rus parlamenterler, üye ülkelerdeki seçimlere gönderilen gözlemci heyetlerde yer alamayacak ve Parlamenterler Meclisi'ni temsilen başka ülkelerde görevlendirilmeyecek.

Rusya'dan tepki gecikmedi. Moskova, Parlamenter Meclisi'ndeki faaliyetlerini yıl sonuna kadar askıya aldı. Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, "kimseden yetki isteme, yetki için yalvarma niyetinde değiliz. Avrupa bu kararı alıyorsa biz de faaliyetlerimizi askıya alıyoruz" diye konuştu.

Rusya ile ilgili Yunanistan'ın çiçeği burnundaki hükümetinden önemli bir karar geldi. Yunanistan, Rusya'ya ambargo yapılmasını öngören Avrupa Birliği'nin Rusya bildirisinden imzasını çekti. Yunanistan'dan gelen açıklamalarda, bildirinin kendi rızaları alınmadan yapıldığı ve Atina'nın açıklamayı kabul etmediği belirtiliyor. Yunanistan'ın imzasını çekmesiyle açıklama Avrupa Birliği tepkisi olmaktan çıkarak, 27 ülkenin ortak açıklaması haline geldi.

Ukrayna'nın Mariupol şehrinde 30 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutan bildiri, Rusya'ya karşı ambargoların da arttırılması çağrısı yapıyordu.

ulusalkanal.com.tr

yunanistan