56 saatlik kısıtlama devam ediyor: İşte dün gece yaşananlar

56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı dün saat 21 itibariyle devreye girdi. Yurdun dört bir yanında sokak ve caddeler boş kaldı. Kısıtlama öncesinde evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar ise trafiğin oluşmasına neden oldu. İşte sokağa çıkma yasağının ilk gününden yurttan manzaralar...

56 saatlik kısıtlama devam ediyor: İşte dün gece yaşananlar

Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı başladı. Sokaklarda sessizlik hâkim oldu.

İstanbul'da sokağa çıkma yasağı öncesi de evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar trafiğin oluşmasına neden oldu. İBB verilerine göre, kısıtlama öncesi trafik yoğunluğu yüzde 80'e kadar ulaşırken, sabah saatlerinde bu yoğunluk yüzde 9 seviyelerine geriledi.

İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin doğusundan batısına birçok yer boş kaldı. Cumartesi ve pazar günü sürecek kısıtlama kapsamında, Ağrı'da 21.00 itibarıyla cadde, meydan, sokaklar ve tarihi alanlar sessizliğe büründü.

Bu görüntüler de Bursa'dan. Alışveriş için tercih edilen mekanlar, kalabalık olarak bulunduğu meydanlar, caddeler ve yollar, sessizliğe büründü.

Sabah saatlerinde yasaktan muaf olan kişiler ise hareketlilik oluşturdu. Tedbirler kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Saat 17.00'den sonra kepenkleri indirecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı hariç vatandaşlar araç kullanmadan bu adreslerden alışveriş yapabilecek.

Yeme içme yerleri de kısıtlamanın olduğu günler saat 10.00-20.00 arası sadece paket servisi hizmeti verecek. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ise kısıtlamadan tamamen muaf tutulacak.

Kısıtlamanın ilk gününde de yurdun doğusundan batısına birçok yer kepenklerini açtı. Faaliyet saatler içerisinde hizmet vermeye devam etti. Vatandaşlar, evlerine yakın yerlerden alışveriş yapmaya devam etti.

Kısıtlamadan muaf olanlardan yerlerden biri de kan bağışı merkezleri oldu. Edirne Kan Bağış Merkezince Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na getirilen tırda, kan bağışları kabul edildi.

Sokak hayvanları bugün de unutulmadı. Sevimli dostların aç ve susuz kalmaması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. Önceden belirlenen noktalara yem ve mama bıraktı.

sokağa çıkma yasağı kısıtlamadan kimler muaf marketler açık mı kısıtlamada son durum kısıtlama ne zaman bitecek