PKK'da firar patlaması

2014 yılında PKK’da firar ederek Türkiye’ye teslim olan militan sayısında patlama yaşandı. Bu yılın ilk 10 ayında 426 militan teslim oldu. Bu rakam, firarların bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 kat arttığını ortaya koydu.

PKK'da firar patlaması

PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olanların sayısında patlama yaşandı. 426 militan 2014'ün ilk 10 ayında Türkiye'ye teslim oldu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, son dönemlerde PKK’dan kaçarak teslim olan militan sayısında önemli oranda artış gözlendi.

1 Ocak 2014 ile 16 Kasım 2014 tarihleri arasında örgütten kaçanların sayısı 426’ya ulaştı. Geçen yıl, 1 Ocak 2013 ile 31 Kasım 2013 tarihleri arasında 198 PKK’lı örgütten kaçıp teslim olmuştu. Bu rakamlara göre, 2014 yılında teslim olanların sayısı 2 buçuk kat arttı.

Kaynaklar, teslim olanların “açılım süreci” nedeniyle değil, örgütten rahatsızlık duydukları için kaçtıklarını belirtti.

Örgütten kaçışlarda, otorite boşluğu da etkili oldu. Güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre, tecrübeli militanlar Kandil’deki örgüt yönetimi tarafından Suriye'ye geçirildi. Genç kadrolar ise, doğan boşluktan yararlanarak kaçmaya başladı.

Örgüt yönetiminin bu kaçışlardan rahatsızlık duyduğu, ancak Suriye’deki durum nedeniyle çaresiz oldukları belirtildi.

ulusalkanal.com.tr