TSK'dan Ağrı açıklaması: Takdire şayan!

Ağrı'daki PKK saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, yaralı sevkiyatına halkın da yardım ettiği belirtildi. Açıklamada, "Halkın yardımı takdire şayan. Vatandaşlarımızın Türk askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunun göstergesi" denildi.

TSK'dan Ağrı açıklaması: Takdire şayan!

Ağrı'daki PKK saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan art arda 2 açıklama geldi. Yaralı askerlerimizin sevkiyatına yardım eden yurttaşlara teşekkür eden TSK, örgüt çevrelerinin "halk PKK'ya canlı kalkan oldu" propagandasını da yalanladı.

İlk açıklama, yaralı askerlerin bölgeden uzaklaştırılmasına yardım eden yurttaşlar içindi. Açıklamada, 4 askerimizin bölgedeki yurttaşların yardımıyla tahliye edildiği belirtildi. "Bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan" ifadelerine yer verilildi. Yardımın, halkın Türk askerine olan bağlılığının ve sevgisinin göstergesi olduğu belirtildi.

İkinci açıklamayı da Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Özkürkçü yaptı. Özkürkçü, örgüt çevrelerinin "halk PKK'ya canlı kalkan oldu" propagandası için "kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Özkürkçü: TSK olarak, yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, Jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz. Ağrı'da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir.

ulusalkanal.com.tr

tsk açıklama ağrı çatışma