Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert sözler

Kocatepe'deki şehit cenazesinde yumurtalı protestoya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Savcılara açıkça sesleniyorum, bu teröristleri yakalamak sizin görevinizdir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Yumurtalı protestoya uğramısyla ilgili sert ifadelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ceplerine yumurta koyup, şehit cenazesine gelmişler. Şehidi istismar etmek için gelip yumurta atıyorlar. Savcılara açıkça sesleniyorum, bu teröristleri yakalamak sizin görevinizdir.Bunlar bir piyon arkalarındaki alçaklara sesleniyorum. Birer birer de değil isterseniz hepiniz gelin." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

12 Eylül'de Anayasa'yı kendilerine göre yaptılar. Darbeciler bağımsız yargıya karşıdırlar, hukuka karşıdırlar, medya ve düşünce özgürlüğüne karşıdırlar. Cumhuriyet'i özgürlükçü demokrasiyle taçlandırırsak çocuklarımıza karşı görevimizi tam yapmış oluruz. 1 Kaısm'da herşey meşruydu hiçbir sorunuzumuz yoktu. 23 Milyon 600 bin kişinin oyunu almış bir parti 4 Mayıs'ta Saray darbesiyle karşı karşıya geldi. Yine bir darbe olgusuyla karşı karşıya geldik.

Bir kişinin iki dudağına hapsedilmiş bir parti var. Bu partiye oy vermiş yurttaşlara çağrı yapıyorum, Davutoğlu'nun elinden istifa dilekçesinin alınması sizin vicdanınızı sızlatmıyor mu? Biz temayül yoklaması yapıyoruz diyorlar, Saray'a gönderiyorlar bu mudur demokrasi? Hiç kimse bizi aldatmamalı.Bu darbenin diğer darbelerden farkı, darbeyi yapan kardeşim dediği kişiye darbe yapımıştır. İstifa dilekçesi alınırken Davutoğlu sesini bile çıkaramamıştır.

GEÇMİŞİ ÇOK TEMİZ DEĞİL

Başbakan düşük profili olacak, Binali Yıldırım'ın geçmişi çok temiz değil. En temel özelliği havuz medyasını oluşturan temel aktörlerden biri.

TAVRIMIZ EN BAŞINDAN BERİ NETTİ

Dokunulmazlıkların kaldırılmasında bizim tavrımız en başından beri netti. Kürsü dokunulmazlığını her yerde savunmaya devam edeceğiz. Bakanlar'ın dokunulmazlığı neden kalkmıyor? Başbakan'ın da dokunulmazlığı kalkmadı. İhaleye fesat karıştıran, yolsuzluk yapan kişilerin dokunulmazlığının olmaması gererkir. Biz bunları her ortamda söyledik.

Kutuplaşma Türkiye'yi farklı bir noktaya taşımış durumda. Milletvekili arkadaşlarımız unutmasın; bu dokunuolmazlık yasasını terörü bitirmek için çıkarıcağız dediler. Bakalım göreceğiz bu yasayla terör bitecek mi bitmeyecek mi? Önlerinde hiçbir engel kalmadı terörü bitirmek için, buyrun terörü bitirin. Gelen her şşehit cenazesinin kanı bunların yakasındadır.

Dün Kocatepe'de şehit cenazelerine katıldım. Olabildiğince de şehit cenazelerine katılmaya çalışıyorum. Dün cenazede bir kişi önce 'burada ne işiniz var' diye bir soru sordu. Arkasından protestolar gelemeye başladı. Şehit aileleri hep bana sorar neden terörü bitiremiyorsunuz, siz Meclis'tesiniz diye. Ama dün farklı bir tabloydu. Ceplerine yumurta koyup, şehit cenazesine gelmişler. Şehidi istismar etmek için gelip yumurta atıyorlar. Savcılara açıkça sesleniyorum, bu teröristleri yakalamak sizin görevinizdir. CHP'nin terörle birlikte olduğunu göstermek isteyenler alçak ve namussuzdur. Sanıyorlar ki iki yumurta atınca Kılıçdaroğlu bir daha gelmeyecek. İnadına geleceğim, inadına. Bir de bunlar sözde Müslüman geçiniyorlar. Şehidine saygı duymayan Müslüman da olmaz insan da olamaz. Bunlar bir piyon arkalarındaki alçaklara sesleniyorum. Birer birer de değil isterseniz hepiniz gelin. Şehitlerimize birisi kelle dedi, bunlar ne yaptı bu adam için yumurta mı attı, önüne geçip diz çöktüler, ellerini öptüler. PKK ile görüşenler şerefsizdir dediler. Sonra açıkladılar AKP-PKK ile görüşüyor diye, seslerini çıkardılar mı? Aslında alçak demek bhunlar için hafif kalıyor. Kimliğini ve kişiliğini para için satanlara en hafif deyimle alçak denir.

Güneydoğu'da kamyonun üzerinde halkı silahlandırdılar. Vali dedi ki dokunmayın bu beylere Ankara'dan talimat geldi diye, peki bunlar neden ses çıkarmadı. 8 şehidimiz vardı, birisi kalktı İstanbul'da görkemli bir törenle kızıan nikah yaptı. Bu alçaklar dediler mi bu yapılır mı diye. Şimdi kalkmışlar bizi protesto ediyorlar. Size insan demekten utanıyorum.Siz insan değilsiniz.

Her ortamda direneceğiz. Gün geri adım atma günü değildir. Gün demokrasiyi savunma günüdür. Tükiye'nin kurtuluşu CHP'nin elindedir. Bir AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. İşimiz kolay değil biliyorum ama biz zor işi başaracağız.

ulusalkanal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu çok sert sözler