Bir kuşak bir yol projesi

Türkiye-Çin ilişkileri " Kuşak ve Yol Perspektifinde Türkiye Çin Ekonomik İlişkiler" adlı topantıda ele alındı. Çin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, “Çin, Türkiye ile her alanda iş birliği yapmak niyetinde” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, Ankara'da “Kuşak ve Yol Perspektifinde Türkiye- Çin Ekonomik İlişkileri” başlıklı toplantı düzenledi.

Açılış konuşmasını Çin Büyükelçisi Yu Hongyang yaptı.

Çin’in Türkiye ile her konuda işbirliği yapma niyetinde olduğunu söyleyen Yu, “Bu hedefler doğrultusunda 14-15 Mayıs'ta Pekin'de Kuşak ve Yol Uluslarası İş birliği Zirvesinin düzenleneceğini hatırlattı.

Zirve hakkında bilgi veren Yu Hongyang, 28 ülkeden üst düzey yetkilinin etkinliğe katılacağını ve 110 ülkeden yaklaşık 61 kuruluşun toplantıda hazır bulunacağını söyledi.

Zirvede liderlerin katılımıyla yuvarlak masa toplantısının iki aşamalı düzenleneceğini belirten Yu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte enerji, ulaştırma ve ekonomi bakanlarının da toplantıya katılacağının altını çizdi.

Çin’in en önemli ikinci ticari partnerini Türkiye olduğunu söyleyen Yu, iki ülke arasında yapılan ve yapılması planlanan anlaşmalara da değindi.

Buna göre, iki ülke arasında hızlı tren konusunda görüşmeler devam ediyor, bilişim, telekomünikasyon ve e-ticaret alanlarında da iki ülke çok iyi iş birliği içinde.

TEPAV İcra Direktörü Güven Sak da Dünyanın merkezinin Asya Pasifik’e kaydığını, dolayısıyla Türkiye-Çin ilişkilerine daha bir önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Sinan Sungur

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

türkiye çin Çin Halk Cumhuriyeti