Şehit polislere son görev!

Şanlıurfa'da PKK tarafından şehit edilen 2 polis memuru için tören düzenlendi. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, "Şehitlerimizin kanını yerde kalmayacağını timsah gözyaşları döken herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Bu arada saldırı ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Şehit polislere son görev!

Gözü yaşlı anneler, babalar, kardeşler... Onlar için en zor anlardan biriydi orada oturup, uzaktan evlatlarının tabutuna bakmak...

Genç yaşta 2 fidan PKK tarafından haince şehit edilmişti. Aileler, Niğde ve Kırşehir'den çıkıp gitti Şanlıurfa'ya. Oğularına son son bakış, son görev için.

Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak için Şanlıurfa'da tören düzenlendi. Gözü yaşlı aileler ayakta durmakta zorluk çekti.

Mardin’de uzman çavuş olarak görev yapan Fatih Yumuşak şehit olan ağabeyi Feyyaz’ın üniformasıyla törene katıldı. Baba-oğul, biribirini teselli etti.

Şehit polis memuru Okan Acar’ın annesi Zehra Acar katillerin bulunmasını istedi.

Ve şehitler son yolculuğu için baba ocağına götürüldü. Niğde'de Okan Acar, annesi Zehra Acar cenaze aracına sarıldı, feryat etti. 2 kardeşinin okul masraflarını karşılayan Acar, şehitliğe defnedildi.

Ağıtların yakıldığı diğer bir il ise Kırşehir oldu. Feyyaz Yumuşak için sevenleri bir araya geldi. Ailesini yakınları teselli etti. Genç polis memuru köy mezarlığına defnedildi.

Ayrıca olayla ilgili HDP Ceylanpınar ilçe yöneticisi Abdulkadir O.'nunda aralarında bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alındı. Gözlatına alınan kişilerin PKK'lılara rehberlik ettiği ve örgüte eleman kazandığı bildirildi. Polis ve istihbarat birimlerinin araştırmasına göre Suriye'den gelen 4 PKK'lının polisleri şehit etti ve takrar sınırı geçtiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr