'PYD Sözcüsü Talal Silo MİT'in elinde'

Suriye Rakka'nın işgali sonrası stadyumda zafer konuşmasını yapan PYD Sözcüsü Talal Silo önceki akşam Cerablus'ta ÖSO güçlerine teslim oldu. Silo'nun, Türkiye'den sığınma talep ettiği, can güvenliği için güvence istediği öğrenildi. Gelen son bilgi ise PYD sözcüsünün MİT'in elinde olduğu ve Afrin'deki durumla ilgili bilgi verdiği yönünde

'PYD Sözcüsü Talal Silo MİT'in elinde'

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD bölgesinden Cerablus’a geçerek Özgür Suriye Ordusu güçlerine teslim olduğu belirtilen PYD sözcüsü Talal Silo’nun şu anda MİT’in elinde olduğu öğrenildi.

Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Silo’nun MİT yetkililerine terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin faaliyetleri, yapılanması ve Afrin’deki durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermeye başladığı bildirildi.

Yetkililer, Silo’nun kendiliğinden mi teslim olduğu yoksa Türkiye’nin bir operasyonuyla mı alındığı yönündeki sorulara ise yanıt vermedi.

Dün Silo'nun SDG'den ayrıldığına yönelik haberlerin çıkmasının ardından ÖSO, "Talal Silo, ÖSO ile koordinasyon içinde milis gücünden ayrılarak Cerablus’a, Halep kırsalına ulaştı" açıklamasında bulunmuştu.

Hürriyet gazetesinin elde ettiği bilgiye göre Talal Silo, bir kuzeni aracılığıyla Türk yetkililerle temasa geçti. Yaklaşık bir haftadır süren görüşmelerin ardından üç kişiyle Cerablus kırsalına gelen Silo, burada araçtan inerek ÖSO güçlerine sığındı. Üst aramalarının ardından Silo ve beraberindekiler kent merkezine götürüldü.

Olası bir saldırı veya suikast tehlikesine karşılık gizli bir operasyonla Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçilen Silo’nun, Türkiye’den sığınma ve can güvenliği için güvence istediği öğrenildi.

ulusal.com.tr

pyd MİT talal silo