Esad: Halep, Suriye’deki savaşın gidişatını değiştirecek

Suriye ordusu Halep'in büyük bölümünde kontrolü sağladı. Son 24 saatte 15 mahalle daha ordu kontrolüne geçti. Silahlarını bırakarak teslim olan 60'dan fazla militan da affedildi. Bu arada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan önemli bir açıklama geldi. Esad "Halep'in Suriye'deki savaşın gidişatını değiştireceğini" söyledi.

Esad: Halep, Suriye’deki savaşın gidişatını değiştirecek

Suriye ordusunun Halep operasyonunda sona doğru yaklaşıyor.

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi, Halep'in doğu kesimlerindeki 50 mahallenin daha geri aldındığını kentin yüzde 70'inin ordunun tamamen ordu kontrolüne geçtiğini belirtti.

Bu açıklamadan sonra 15 mahalle daha ele geçirildi. Binden fazla sivil de Halep'in güvenli bölgelerine nakledildi. 60'dan fazla militan da silahlarını bırakarak Halep'in batı kesimlerine geçti. Suriye yönetiminin teslim olan militanların tamamını affettiği belirtildi.

Halep'in tamamen geri alınmasına çeyrek kala Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan önemli bir açıklama geldi.

Kentin büyük bölümünün geri alındığına dikkat çeken Esad, Halep, Suriye genelindeki savaşın gidişatını değiştireceğini söyledi.

Şam ve Humus’u kaybeden militanların tek umudunun Halep olduğunu vurgulayan Esad “Suriye’nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası” ifadelerini kullandı.

El-Vatan gazetesine konuşan Esad, mücadelenin sonuçlarının artık net şekilde görüldüğünü de ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

suriye esad Halep