Suriye ordusu ilerliyor

Suriye ordusu Türkiye sınırına ilerliyor. Halep'in kuzeyindeki Keffin köyünü teröristlerden geri alan ordu birlikleri Türkiye sınırına 25 kilometre mesafeye yaklaştı. Hedef, Tel Rifat kasabası. Ordu Tel Rirat'ı teröristlerden geri alırsa Halep'in kuzeyinde kontrol tamamen sağlanmış olacak.

Suriye ordusu ilerliyor

Halep'e büyük bir operasyon başlatan Suriye ordusu, Türkiye sınırına yaklaştı. Nubul ve Zahraa kasa köylerinde kuşatmayı kıran Ordu birlikleri, sınıra 25 kilometre mesafedeki Keffin ve Mayer köylerini teröristlerden geri aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ordunun Keffin köyü ve çevresindeki 1 kilometrelik alanda hakimiyeti sağladığını açıkladı.

Keffin ve Mayer köyünün alınmasıyla Tel Rifat kasabasına giden yol da açıldı. Böylece ordu birlikleri ana hedef olan Tel Rifat kasabasına 5 kilometre kadar yaklaşmış oldu.

Tel Rifat kasabası, teröristler için kritik. Suriye ordusu kasabada kontrolü sağlarsa Suriye'nin kuzeyi tamamen temizlenmiş olacak. Tel Rıfat'ta kontrol sağlanırsa Türkiye sınırı ile Suriye ordusu arasında sadece Azez kasabası kalıyor.

Suriye ordusunun ilerleyişi terör gruplarını da tedirgin etti. İngiliz Reuters ajansına konuşan Özgür Suriye Ordusu’nun sorumlularından Abdülrahim el Najdavi "Varlığımız tehdit altında" dedi. Suriye ordusunun ilerlemesinin teröristler için "sadece daha fazla toprak kaybetmek" anlamına gelmediğini söyleyen Najdavi, "İlerliyorlar ve biz ağır hava bombardımanı altında kayıplarımızı minimize etmek için geri çekiliyoruz. Sahada durum keskin bir şekilde aleyhimize döndü" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye operasyon