Hayvanat bahçesinden 'turizm hamlesi'ne katkı
Gaziantep Hayvanat Bahçesi, kentin turizm pastasından daha fazla pay alması için başlatılan "Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı" kampanyasında şehrin en önemli potansiyellerinden biri olarak görülüyor.
Büyüklük ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, kentin turizm pastasından daha fazla pay alması için başlatılan "Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı" kampanyasında şehrin en önemli potansiyellerinden biri olarak görülüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 2001 yılında açılan hayvanat bahçesi, 300 türde 7 bin "sakini"yle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi.
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2., dünyada da 4. sırada yar alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, özellikle havaların ısındığı şu günlerde ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor.
Yeni doğan yavruların ilgi gördüğü hayvanat bahçesinde safari park ziyaretçilere hayvanlarla iç içe olma imkanı sağlarken, fok gösterileri de keyifli dakikaların yaşanmasını sağlıyor.
Günlük 25 bin ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, kentin turizmine ve tanıtımına önemli katkı sunuyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin uzun yıllardır büyük fedakarlıklarla çalışan personelin gayretiyle bugünlere ulaştığını söyledi.
Hayvanat bahçesi işletmeciliğinin zor bir alan olduğuna değinen Şahin, daha önce açılan çok sayıda yerin kapatıldığına veya ciddi küçülmeye gidildiğine dikkati çekti. Şahin, 2 milyon metrekarelik yeşil alan içerisinde kurulu Gaziantep Hayvanat Bahçesinin ise her geçen gün büyüdüğünü vurguladı.
Şahin, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin alanının hijyenik ve doğal bir ortam olduğunu, böylelikle insanların ve hayvanların kendilerini rahat hissedebileceği bir mekan haline dönüştüğünü dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu önemli alanı göreve geldiğimizden bu yana daha ileriye taşımaya, çeşitlendirmeye gayret ettik. Bu kapsamda önce Türkiye'nin ilk Safari Parkı'nı kurduk. Bu alanda 70 çeşit birbiriyle uyumlu 700 hayvanın arasındaki kafesleri kaldırarak buluşturduk. Şimdi 700 hayvan bir arada yaşıyor. Deve kuşunun yanından at geçiyor, vatandaşlar da özel araçlarla bunları çok yakından görme imkanı buluyor. Geçtiğimiz günlerde de müzeler şehri olarak Zooloji ve Doğa Müzemizi açtık. Burada da memeliden kanatlı çeşitlerine kadar nesli tükenen veya şu an nadiren görülebilecek hayvanlar sergileniyor."
Şahin, her yıl yenilikler yaparak hayvanat bahçesinin cazibesini koruduklarına işaret ederek, burada büyük bir başarı hikayesi yazıldığını vurguladı.
"2017 sonuna kadar hayvanat bahçemizde 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz"
Zooloji ve Doğa Müzesi'nin günlük bin, hayvanat bahçesinin de 25 bin dolaylarında ziyaretçi çektiğini anlatan Şahin, şunları ifade etti:
"Bu mekanımız özellikle çocuklarımız için çok büyük bir cazibe merkezi. Mesela sadece 23 Nisan'da 90 bin ziyaretçi sayısına ulaşmışız. Kent turizmini hareketlendirmek için bildiğiniz gibi 'Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı' demiştik. Bu turizm hamlemize hayvanat bahçemizin önemli katkısı olacak. Bu anlamda 2017 sonuna kadar hayvanat bahçemizde 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Büyük şehirlerden gelen çok sayıda turistimizi ağırlıyoruz. Özellikle aile ve çocuk turizmi açısından büyük bir potansiyelimiz var. Yeni projelerle potansiyeli daha da artıracağız."
Şahin, Gaziantep turizmine önemli kazanımlar sağlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin bölge turizmi açısından da katkılar sağladığını sözlerine ekledi.