Yarından itibaren yağmur başlıyor (13 Mart 2018 Salı)

Yarından itibaren batı bölgelerinde yağmur başlayacak. Cuma gününe kadar Anadolu'yu da içine alarak devam edecek. Hafta sonu açık görünüyor. Sıcaklıklarda değişiklik yok. Yarın batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor, Hava sıcaklığının yağışlar birlikte biraz azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanlığı'ndan Ahmet Uçar, "Yurdumuzun bu geceden itibaren yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yarın akşama kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar tahmin ediliyor." bilgisini paylaştı

Yarından itibaren yağmur başlıyor (13 Mart 2018 Salı)

Hava durumuyla ilgili son tahminler paylaşıldı.

Bu kapsamda, yarından itibaren batı bölgelerinde yağmurun başlayacağı belirtildi.

Yağışın cuma gününe kadar Anadolu'yu da içine alarak devam edeceği aktarıldı.

Hafta sonu havanın açık görüldüğü ifade edildi.

Sıcaklarda ise değişiklik olmayacağı iletildi.

Bu bilgileri İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Şen paylaştı.

BU GECEDEN İTİBAREN...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanlığı'ndan Ahmet Uçar da şu bilgileri paylaştı:

"Yurdumuzun bu geceden itibaren yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yarın akşama kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar tahmin ediliyor.

Yarın batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor, Hava sıcaklığının yağışlar birlikte biraz azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonunda Avrupa'nın neredeyse tamamında aşırı soğuk hava ile kar yağışlarının hakim olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin ise yine normallerine göre sıcak ve yağışlı havaların etkisinde kalacağı tahmin ediliyor."

ulusal.com.tr

istanbul meteoroloji Hava durumu