Gizli tanıklar ifadelerini geri çekti

Ergenekon davası ile ilişkilendirilen faili meçhul cinayetler davası da çözüldü. Davanın temel dayanağı olan gizli tanıklar; özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından görülen ilk duruşmada ifadelerini geri çekti. Emekli Albay Cemal Temizöz de GATA'daki cemaat örgütlenmesini açığa çıkarınca hedef oldum dedi.

Gizli tanıklar ifadelerini geri çekti

Ergenekon davasının uzantısı olaN faili meçhul cinayetler kumpası da çöktü. Kapatılan özel görevli savcılığın ifadeleri ile iddianame hazırladığı gizli tanıklar ‘Tükenmez Kalem’ ve ‘Sokak Lambası’ ifadelerini geri çekti.

Özel görevli mahkemelerin kapatılmasıyla Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen faili meçhuller davası Eskişehir'deki ilk duruşmada çözüldü. Davanın temel dayanağını oluşturan gizli tanıklar ifadelerinin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

‘Tükenmez Kalem’ ismiyle ifade veren ve daha sonra sanık olan Fırat Altuğ ile ‘Sokak Lambası’ ismiyle ifade veren Hıdır Altuğ, duruşmada açık kimlikleri ile dinlendi. İki isim de gizli tanık sıfatıyla kapatılan özel görevli savcılığa verdikleri ifadeleri kabul etmedi.

Dava ile hedef alınan emekli Albay Cemal Temizöz de GATA'daki cemaat örgütlenmesini ortaya çıkarınca hedef alındığını söyledi. Temizöz, silahlı kuvvetlerde aldığı görevler nedeniyle PKK'nın da hedefinde olduğunu vurguladı.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un cemaat örgütlenmesini anlattığı "İN" isimli kitabın dava dosyasına eklenmesine karar veren mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Burhanettin Kıyak’ı da tahliye etti.

Duruşma, savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için 18 Haziran'a ertelendi.

ulusalkanal.com.tr