''İşte cemaatin Alevilerden sorumlu imamı: 007 Süleyman Uysal''

Sabah Gazetesi cemaatin Alevilerden sorumlu imamının Süleyman Uysal olduğunu açıkladı. Habere göre İzzettin Doğan'la yakınlığı ile bilinen Süleyman Uysal, Alevi camiasından büyük eleştiri alan cami-cemevi projesinin de mimarı. Cemaatin Emniyet, MİT, yargı, İstanbul ve Türkiye imamları da açığa çıkmıştı.

''İşte cemaatin Alevilerden sorumlu imamı: 007 Süleyman Uysal''

F-tipi örgütün yönetim kadrosundan bir isim daha açığa çıktı, Sabah Gazetesi, cemaatin Alevilerden sorumlu imamını açıkladı.

Haberde cemaatin Alevilerden sorumlu imamının Süleyman Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın Alevi ve sol kökenli hâkim, savcılardan da sorumlu olduğu ifade edildi.

Alevilerden sorumlu imam Uysal'ın yardımcılığını yapan isim ise Ali Çelik olarak açıklandı. Habere Uysal cemaatin Alevilerle ilgili politikalarını belirleyip kitle örgütü ve derneklerle temaslarını yürütmekle görevli.

Sık sık yurt dışına çıkan Uysal'ın seyahatlerinin adresi Amerika. Son olarak Şubat 2014 ABD'ye giden Uysal'ın Mart 2014'te yurda döndüğü öne sürüldü.

Uysal'ın cemaate yakınlığı nedeniyle sık sık eleştirilen İzzettin Doğan'la yoğun temas içinde olduğu belirtildi. Alevi camiasıdan çok tepki alan cami-cemaatin projesinin altında da Süleyman Uysal'ın imzası olduğu vurgulandı.

8 yıldır Alevilerden sorumlu imamlık görevini yürüten Süleyman Ünsal'ın öncesinde de 30 yıl süreyle cemaatin polis memurlarından sorumlu imamlığını yaptığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi daha önce de F-tipi örgütün Emniyet, MİT, yargı, İstanbul ve Türkiye imamlarını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

cemaat Alevi f-tipi süleyman uysal