İSKİ binasını İlim Yayma'ya verdiler

Eyüp’teki 7 katlı İSKİ binası, İlim Yayma Vakfı’na yurt yapması için verildi. İmzalanan protokolde binanın kullanım süresine ilişkin bir sınırlama da yok.

İSKİ binasını İlim Yayma'ya verdiler

Aydınlık gazetesinden Mustafa K. Erol'un haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Başkanvekili olduğu İlim Yayma Vakfı arasında prorokol yapıldı. Eyüp’te daha önce İSKİ’nin kullandığı Silahtarağa Caddesi 179 kapı numaralı 7 katlı bina, Vakfa verildi. İlim Yayma Vakfı, binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak. Yurdun bakım, onarım, döşeme işlerini İBB karşılayacak. İBB Meclisi’ne 145 numa

ralı rapor olarak gelen ve AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen protokolde binanın kullanım süresine ilişkin bir sınırlama da yok.

‘İSYURT’ KURALIM

Protokol, AKP ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağ, eğitimin AKP’li vakıflara devredilmek istendiğini, ancak devletin görevi olduğunu söyledi. Kösedağ, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, otopark için İSPARK’ı var. Burada teklif ediyorum, belediye olarak bir de ‘İSYURT’ kuralım. Çocuklarımıza vakıflar eğitim vereceğine devlet eğitim versin” ifadelerini kullandı. CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, yandaş vakıflara milyonlarca liralık tahsisler yapıldığını hatırlattı. AKP İBB Grup Başkanı Temel Başalan ise tahsisler üzerinden muhalefetin algı operasyonu yaptığını savundu.

ulusal.com.tr

istanbul eyüp aydınlık gazetesi İSKİ İlim Yayma Vakfı