AKP'deki çatlak derinleşiyor

İktidar partisinde milletvekili listesi savaşı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gizli bir villada kurduğu özel ekiple milletvekili adaylarını belirlediği, buna karşı çıkan Hükümetin ise kendi listesini hazırladığı belirtiliyor.

AKP'deki çatlak derinleşiyor

AKP'de son günlerde iyice gün yüzüne çıkan çatlak milletvekili aday listelerinde de kendini gösterdi. Listelerin kesinleşeceği 7 Nisan tarihi hızla yaklaşırken, Saray ve Hükümetin kurduğu özel ekiplerle ayrı ayrı listeler hazırladığı belirtiliyor.

Saray ile hükümet arasındaki milletvekili listesi krizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adayları kendi belirleme isteği ile başladı. İddialar Erdoğan'ın listesinin neredeyse tümünü kendisinin belirlemek istediği, Davutoğlu'na küçük bir kontenjan vereceği yönünde.

Hükümet kanadı bu durumdan oldukça rahatsız. "Adaylar parti genel merkezinde belirlenir" diyen Davutoğlu çalışmalarına ağırlık verdi. Davutoğlu, milletvekili listesinde hâkimiyetini korumak için çalışmalarını 4 genel başkan yardımcısıyla sürdürüyor.

AKP'nin 2015 milletvekili listesi; Davutoğlu, genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinden oluşan üst kurul tarafından karara bağlandıktan sonra 6 Nisan'da hazır hale getirilecek.

Hükümete rağmen Saray'daki çalışma da tüm hızıyla sürüyor. İddialara göre, Erdoğan'ın kurduğu özel ekibin başında Binali Yıldırım ile Efkan Ala bulunuyor. AKP Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu da zaman zaman Saray'a giderek genel merkezdeki liste hakkında bilgi veriyor. Davutoğlu'nun bu nedenle Soylu'nun istifasını isteğini öne sürülüyor.

Saray ile hükümet arasında yaşanan derin krizin perde arkasında "VIP" niteliğinde olan yüzde 30'luk kontenjanın bulunduğu belirtiliyor. Erdoğan'ın bir yandan Saray'da bir yandan kiralanan özel bir villada milletvekili listesiyle ilgili çalışmalarını yürüttüğü ifade ediliyor.

Erdoğan'ın, Saray'da yaptığı son bakanlar kurulu toplantısında hükümeti görevden almakla tehdit ettiği öne sürülürken, Saray ile Hükümet arasındaki krizin Nisan ayının ilk haftasında daha da derinleşeceği yorumları yapılıyor.

Saray ile Hükümet arasında yaşanan liste savaşını Melih Gökçek'e cevap veren Bülent Arınç'da dile getirmişti.

ulusalkanal.com.tr