ABD'de polis teşkilatı tartışması

George Floyd’un öldürülmesinin ardından, Amerika Birleşik devletlerinde polis teşkilatının geleceği ile ilgili tartışmalar sürüyor. Trump “polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz” açıklaması yaparken Demokrat Parti üyeleri, kongreye polis ve yargı sistemindeki ırkçılığa karşı kapsamlı bir tasarı sundu.

ABD'de polis teşkilatı tartışması

Siyahi Amerikalı George Floyd polis şiddeti sonucu öldürüldü fakat ülkede tartışmalar devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ülkedeki polis teşkilatı ve güvenlik birimlerinin temsilcileri ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Polis teşkilatının geleceğine yönelik konuların ele alındığı toplantıda Trump “Polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz açıklaması yaptı.

Güvenlik güçlerimiz sayesinde artık ülkemizde daha az suç işleniyor. Ben bununla gurur duyuyorum. Polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz, mali kaynaklarını da kesmiyoruz. Polislerimizi terhis etmiyoruz.

Polis teşkilatındaki sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını belirten Trump "Floyd'a olanlar ve öncesinde yaşananlar gibi şeylerin bir daha olmaması için, daha kibar bir tarzın nasıl sağlanacağı konusunda tartışıyoruz” dedi.

Diğer yandan ABD Kongresinin Demokrat üyeleri polis ve yargı sistemindeki ırkçılığa karşı kapsamlı bir tasarı hazırladı.

ABD Kongresinin her iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senatoya aynı anda sunulan "Polislik Yasasında Adalet" başlıklı tasarıda ülke genelinde siyah topluma ve azınlıklara karşı yapılan ırkçı ayrıştırmaya karşı sert önlemler alınması isteniyor.

Tasarıda polisler üzerindeki hukuki koruma kalkanının kaldırılması talep ediliyor.

Polisler üzerinde kamera taşıyacak ve kanuna aykırı davranışlarda bulunmaktan soruşturma geçiren polislerin bilgileri kamuoyuna açık kaynaklarda paylaşılacak.

Öte yandan ABD Kongresinin Demokrat üyeleri, George Floyd için diz çökerek saygı duruşunda bulundu.

ulusal.com.tr

abd George Floyd