Özel'e şeref madalyası

Yüksek Askeri Şûra'da emekliye ayrılan ve ay sonunda görevini devredecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' verilecek. Özel şeref madalyasını alacak 5'inci Genelkurmay Başkanı olacak.

Özel'e şeref madalyası

Ağustos ayı olan Yüksek Askeri Şurası kararlarıyla görevini Orgeneral Hulisi Akar'a devredecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Madalya verilecek.

Özel'e "Devlet Şeref Madalyası" verilmesi kararı Bakanlar Kurulunda alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da tavsiye kararını onaylandı. Özel'e madalyası 30 Ağustos'tan önce düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı tarafından verilecek.

Devlet Şeref Madalyası "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurtiçinde veya yurtdışında üstün yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere" veriliyor.

Şeref Madalyası ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilmişti. Eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt'ta 'de Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendirilmişti.

2010'da emekliye ayrılan emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Işık Koşener'e madalya verilmemişti.

ulusalkanal.com.tr