Libya'da serbest bırakılan Maksim Şugaley Rusya'ya döndü: Şugaley ilk kez konuştu

Libya'da tutuklu bulunuduğu cezaevinden serbest bırakıldıktan sonra ülkesine dönen iki Rus sosyologdan Maksim Şugaley ilk açıklamasını yaptı. Kısa bir açıklama yapan Şugaley, serbest bırakılması için çalışma yürüten başta Rus yetkililer olmak üzere kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Libya'da serbest bırakılan Maksim Şugaley Rusya'ya döndü: Şugaley ilk kez konuştu

Libya Hükümeti tarafından Mayıs 2019'da göz altına alınan Rus vatandaşı Maksim Şugaley ülkesine geri döndü.

Rusya Ulusal Çıkarları Koruma Vakfı Başkanı Aleksander Malkeviç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Trablus'ta Mayıs 2019'da gözaltına alınan Maksim Şugaley ve Samer Hasan Ali Sueyfan'ın serbest bırakıldığını belirtti.

Rus sosyolog Maksim Şugaley ülkesine döndükten sonra ilk açıklamasını yaptı. Kendisi için mücadele edenlere teşekkür etti.

Şugaley, serbest bırakılmaları için mücadele eden Rus yetkililere ve destek verenlere teşekkür etti.

17 Mayıs 2019'da Libya Trablus'ta Rusya'nın Milli Değerlerin Korunması Vakfı'nın iki çalışanı sosyolog Maksim Şugaley ve çevirmeni Samer Hasan Ali Sueyfan devlet başkanlığı seçimlerine müdahale suçlamasıyla tutuklanmış ve Mitiga Cezaevi’ne konulmuşlardı.

Rusya önem verdiği bu iki ismin serbest bırakılmasını en üst düzeyde ele almış ve Türkiye’den de bu konuda yardım talep etmişti.

rusya libya açıklama