68'lilerden HDP'ye ret

7 Haziran seçimine 4 gün kala, 68 kuşağının temsilcileri HDP'ye baraj aşırtma kampanyasına karşı ilanlar yayımladı. 68'liler Birliği Vakfı'nın gazetelere verdiği ilanlarda, "HDP tuzağına düşmeyin" çağrısı yapıldı. İlanda sistemin seçim stratejisinin AKP ve HDP üzerine kurulduğu vurgulandı.

68'lilerden HDP'ye ret

68 kuşağı HDP'ye barajı atlatma projesine karşı, ilanlı kampanya başlattı.

Gazetelere ilan veren 68'liler Birliği Vakfı, HDP'yi gerici ve bölücü bir proje olarak tanımladı. Türkiye'nin tarihi bir seçim döneminde olduğu vurgulayan 68'liler, sistemin seçim stratejisini AKP ve HDP üzerine kurduğunu belirtti.

"Birlik, huzur ve refah isteyen seçmene istikrar için AKP dayatması yapılıyor. Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak isteyen seçmene ise Erdoğan'ın başkan olmaması için HDP'ye oy ver çağırısı yapılıyor. Sistem; Erdoğan'ı günah keçisi ilan edip sırtlarından atarak ve HDP'yi aralarına katarak siyasi tabloyu yeniden düzenlemek istiyor"

İlanda, Büyük Ortadoğu Projesi ve sıcak para ekonomisinin AKP ve Erdoğan'la sürdürülemediği ifade edildi. Emperyalist merkezlerin bu nedenle yola açılım ortakları ile devam edeceği belirtildi.

İlanda "Umudumuz HDP" kampanyası ile "Biji Serek Obama"cılık ve "Şeyh Sait"liğin pazarlandığı vurgulandı. Bu kampanyaya destekleyen Atatürkçülere de, "tuzağa düşmeyin" çağrısı yapıldı.

68'liler Birliği'nin ilanı Aydınlık ve Yurt Gazetleri'nde yayınladı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre Birgün Gazetesi ise HDP karşıtı ilanı yayınlamayı kabul etmedi. Sözcü Gazetesi'nin de ilanın içeriğini öğrendikten sonra önceden anlaşılan ücretin 5 katını talep ettiği belirtildi.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

chp hdp tayyip erdoğan 7 haziran seçimleri