ABD'den, FETÖ elebaşının tutuklanması talep edildi

Adalet Bakanlığı, Amerika'dan Fethullah Gülen'in tutuklanmasını talep etti. Gerekçe ise darbe girişimi emrini vermek ve komuta etmek. Böylece Bakanlıkça darbe girişimine ilişkin ilk geçici tutuklama talebi Amerika Birleşik Devletleri'ne iletilmiş oldu.

ABD'den, FETÖ elebaşının tutuklanması talep edildi

Amerika'dan FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in "darbe girişiminin emrini verdiği, komuta ettiği" gerekçesiyle tutuklanması talep edildi.

Adalet Bakanlığınca böylece darbe girişimine ilişkin ilk geçici tutuklama talebi ABD'ye iletildi.

Amerikan Adalet Bakanlığı'na geçici tutuklanma talebini isteyen yazı gönderildi.

Darbe girişimine ilişkin Gülen'le ilgili geçici tutuklama talebinde, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin terörist başı Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiği belirtildi.

Yazıda, darbe girişiminin yanı sıra ülkemizde yaşanan birçok suçun da Fethullah Gülen tarafından işlendiği ifadeleri yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama kararı da Amerika'ya iletildi.

Talep yazısında, Pensilvanya'da ikamet Gülen'e bağlı FETÖ mensubu askerlerin silahlı askeri bir darbe girişiminde bulunduğu da kaydedildi. Soruşturma kapsamında elde edilen ifadeler de bildirildi.

Adalet Bakanlığı'nın yazısında, geçici tutuklama talebinin Türkiye ile ABD arasındaki "Suçluların Geri Verilmesi ve Ceza işlerinde Karşılıklı Yardım Antlaşması"nın 10'uncu maddesi kapsamında olduğuna dikkat çekti.

Darbe girişiminden önce Adalet Bakanlığı, Amerika'ya FETÖ tarafından işlenen suçlarla ilgili dört ayrı dosya göndermiş ve bu dosyalar üzerinden geçici tutuklama talep etmişti.

ulusalkanal.com.tr