Sanat yuvası 90 yaşında

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservartuarı, 90 yaşına girdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve neredeyse Cumhuriyet'le yaşıt olan konservatuar kapılarını Ulusal Kanal’a açtı. Sayısız sanatçı yetiştiren okulun tarihini, konservatuarda görevli eğitimcilerden dinledik.

Atatürk’ün ‘Müzik'te Devrimi’ başlattığı okul, Ankara Devlet Konservatuvarı 90 yaşında.

Türkiye’nin ilk sanat kurumu olan Ankara Devlet Konservatuarı Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kuruldu. 1924 yılında Ankara Cebeci'de kerpiç bir binada 12 öğrenci ile eğitime başladı. Cumhuriyet tarihine ismini yazdıran seçkin sanatçılar bu okulda yetişti.

Ankara Devlet Konservatuarı’nın eğitimcileri 90 yıllık serüveni Ulusal Kanal'a anlattı. Konservatuar Müdürü Profesör Metin Munzur, konservatuvar eğitiminin temeline işaret etti.

Müdür Yardımcısı Doğan Çakar, Atatürk’ün müzik devrimindeki ideallerinin konservatuvar eğitimine ışık tuttuğunu ifade etti.

Tiyatro sanatçısı ve öğretmeni Rüştü Asyalı, Atatürk’ün öncülüğüne dikkat çekti. Konservatuvar adına Muhsin Ertuğrul'a da çok şey borçlu olduklarını ekledi.

Viyola Sanat Dalı Başkanı Doçent Doktor Bedi Kınıklı, Cumhuriyet devrimi le birlikte Konservatuarın aydınlık yüzleri yetiştirdiğini vurguladı.

Komposizyon Bölümü öğretmeni Sıdıka Özdil Gardner, 90 yıllık devrimi yeni projelerle daha da hızlandırmacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr