Hasan Atilla Uğur'dan Celal Adan'a tepki: Fethullah’ın ağzıyla konuşuyor

Hasan Atilla Uğur, ‘Ergenekon ve Balyoz’da darbe girişimi yargılanmıştır’ diyen MHP’li Celal Adan’ın PKK ile aynı zeminde buluştuğunu söyledi. Bahçeli ve Vural’ın da Adan’a destek verdiklerine dikkat çeken Uğur, MHP’lileri Vatan Partisi’ne çağırdı

Hasan Atilla Uğur'dan Celal Adan'a tepki: Fethullah’ın ağzıyla konuşuyor

İMRALI’da Abdullah Öcalan’ın ilk sorgusunu yapan komutan olarak tanınan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, “Ergenekon ve Balyoz’da darbe girişimi yargılanmıştır” açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’a sert yanıt verdi. Uğur, “Adan, Fethullahçı ağzıyla konuşmasın. Pislik atmaya çalıştığı insanların ne olduğunu iyice incelesin” dedi.

‘PKK İLE AYNI ZEMİNDE BULUŞTU’

Aydınlık’a konuşan Uğur, MHP’li Adan’ın yaptığı açıklamanın, Vatan Partisi’nin MHP ve CHP yönetimine yaptığı eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğinin altını çizdi. Uğud; Celal Adan’ın “Ergenekon ve Balyoz’da darbe heveslilerinin yargılandığını, Silivri’de gerçekten hukuk varmış” gibi konuştuğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Celal Adan’ın söylediklerinin aynısını PKK elebaşlarından Cemil Bayık bir gün önce açıkladı. Bayık dedi ki, ‘Ergenekon ve Balyoz’u AKP ve Fethullahçılar bizim desteğimizle yaptırmıştır. Biz bu desteği vermeseydik, Türk ordusunu hapsedemezlerdi’. Böylece Adan ve Bayık’ın açıklamalarıyla MHP yönetimi ve PKK aynı zemine oturmuştur.”

‘ENGİN ALAN YENİDEN ADAY OLMAYACAK’

Ergenekon kumpasıyla 5 yıl 8 ay 10 gün hapis yatmış biri olarak Celal Adan’ı muhatap kabul etmediğini belirten Uğur, “Ancak Adan’ın açıklamaları sorulan Devlet Bahçeli ve Oktay Vural’ın Adan’a destek vermesi dikkat çekicidir” dedi. Engin Alan gibi değerli bir komutanın da Balyoz’da hedef alındığını hatırlatan Uğur, “Bu açıklamalardan sonra Engin Alan Paşam belki de aday olmayacak ve tepkisini bu şekilde gösterecek” dedi.

ÜLKÜCÜLERE ÇAĞRI

Adan’ın Fethullahçıların ağzıyla konuştuğunun altını çizen Uğur, ülkücülere ve MHP tabanına da şöyle seslendi: “Vatan millet mücadelisinin yapıldığı yer Vatan Partisi’dir. Ülkücü kökenli biri olarak Hasan Atilla Uğur da buradadır. Bütün ülkücülere kapımız açıktır.”

Aydınlık