PKK'dan gericilik anması

PKK, Cumhuriyet düşmanı, feodal Seyit Rıza'yı anma etkinliği düzenledi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıkladamada, "Seyit Rızaların onurlu duruşu PKK’da somutlaştı" ifadelerine yer verildi.

PKK'dan gericilik anması

PKK, Cumhuriyet rejimine karşı kalkışma girişiminde bulunan ve Kurtuluş Savaşı sonrası emperyalist ülkelerin kontrolündeki cemiyetlerle yakın ilişki içinde olan Seyit Rıza'yı andı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Dersim isyanının önderi Seyit Rıza için yazılı bir açıklama yaptı. KCK açıklamasında Dersim isyanının bastırılması "dünyada benzeri görülmeyen bir soykırım" ifadesi kullanıldı.

PKK'nın Seyit Rıza'nın sözlerini rehber edindiği belirtilen açıklamada, "Seyit Rıza'nın ruhunun PKK'da somutlaştığı" vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Seyit Rıza’nın idama giderken başı dik olarak gösterdiği onurlu duruş ve haykırışı PKK’de somutlaşarak 1937-38 soykırım harekatından intikam almaya dönüşmüştür.

Kürdistan Özgürlük Hareketi bu temelde Seyit Rızaları mücadelesinde yaşatırken, Raberlerin ihanetini de tarihin karanlıklarına gömmüştür. Dersim özerk ve Kürdistan özgür oluncaya dek bu mücadele sürecektir."