‘Seni, uğruna öldürüldüğün değerlerle, hukukla uğurluyoruz’

Eskişehir Barosu, önceki gün Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde basın açıklaması yaparken öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı.

‘Seni, uğruna öldürüldüğün değerlerle, hukukla uğurluyoruz’

Eskişehir Adalet Sarayı A Kapısı önünde toplanan Eskişehir Barosu avukatları, cübbeleri ile hukuka karşı yapılan terörü lanetledi. Burada avukatlar Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile şehit olan polisler için saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin açıklamalarda bulundu. “İnanmakta, anlamakta güçlük çektiğimiz bu olay sebebiyle tarifsiz bir acı ve keder içindeyiz. Kimden gelmiş olursa olsun, bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bir baro başkanının bu şekilde katledilmesi, ülkede gelinen noktayı, şiddetin ne boyutlara ulaştığını çok çarpıcı bir biçimde göstermektedir. Yine bir baro başkanının güvenliğinin sağlanamamış olması da düşündürücüdür” diyen Öztekin, “Av. Tahir ELÇİ, hukuk güvenliğine, çatışmasızlığa, barışa, kardeşliğe, insanlığa, insanca yaşamaya, demokrasiye karşı olan karanlık odaklar tarafından öldürülmüştür.” Şeklinde konuştu.

Öztekin sözlerine şu şekilde devam etti: “Avukatlar toplumsal savunmanın ve yurttaşın yargıdaki temsilcisidir. Barolar da Halkın Avukatıdır. Olaya bu yönü ile baktığımızda hedeflerden en önemlisi aslında Halk'tır. Mesaj, "Ey Halk bakın bu kadar ileri gidiyoruz" şeklindedir. Evet, yılmadan, bıkmadan, usanmadan, korkmadan, geri adım atmadan İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü mücadelesi devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Üstün olan sadece hukuktur ve öyle kalacaktır.Seni, uğruna öldürüldüğün değerlerle, hukuk ve adaletle uğurluyoruz. Işıklar içinde yat... Ruhun şad olsun Tahir Başkan.”

Gizemgül Yavuz/ Eskişehir

ulusalkanal.com.tr