Bez maskeler nasıl temizlenmeli?

Türk Standartları Enstitüsü, yıkanabilir bez maskeler için filtre veya örme kumaş standardı getirdi. Ayrıca 3 mikrondan daha büyük damlacıkları engellemek için "bariyer" de zorunlu kılındı. Peki bizi virüsten koruyacak bu maskeleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanların uyarılarını haberimizde izleyelim

Bez maskeler nasıl temizlenmeli?

Türkiye, vatandaşların günlük maske ihtiyacının karşılanması konusunda önemli bir adım attı.

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortak çalışma yaptı. Bez maskelerin standartları belirlendi. Böylelikle Türkiye, dünyada bu alanda standartları oluşturan üçüncü ülke oldu.

Maske kumaşları tercihen sentetik veya doğal liflerden geliştirilebilecek. Kumaşlar, dokuma, örme, triko ya da dokusuz tekstil yöntemiyle üretilebilecek.

Maskelerde, verimlilik oranı en az yüzde 90 ve üzeri olacak, 3 mikrondan daha büyük damlacıklar için bariyer yer alacak.

Standarda göre maskeler, küçük, orta ve büyük boy olarak sınıflandırıldı. Maskenin en az 5 yıkama ve kurutma döngüsüne dayanabilmesi de gerekiyor.

İsrafın engellenmesi için kullanılacak bez maskelerin üst fiyat belirlendikten sonra satılması bekleniyor. Konuya ilişkin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan da açıklama geldi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Maske Türk Standartları Enstitüsü