CHP "evet" oyu verecek

Meclis Genel Kurulu yarın olağanüstü toplanacak. İlk olarak, yeni bakanların yemin töreni, daha sonra ise Irak-Suriye tezkeresi gündeme gelecek. CHP'nin, geçen yıl reddettiği tezkereye bu yıl evet oyu vereceği belirtildi.

CHP "evet" oyu verecek

TBMM'de yarın seçim hükümet'inde yer alan ancak milletvekili olmayan bağımsız bakanların yemin töreni için olağanüstü toplanacak.

Oturumda seçim hükümetine dışarıdan atanan 11 bakan yemin edecek. Ardından Başbakanlığa, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yapılması yetkisi veren ancak süresi dolan tezkerenin uzatılması görüşülecek.

Tezkereye AKP ve MHP'nin evet oyu vermesi beklenirken, CHP'nin oturumda sergileyeceği tavır da belli oldu. CHP'nin tezkere görüşmelerinde "evet" oyu kullanacak.

Karar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki MYK üyeleriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda alındı. CHP, geçen yıl 2 Ekim'de oylanan tezkereye 'hayır' oyu vermişti.

Tezkere seçim hükümeti kurulmadan önce 21 Ağustos'ta Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Meclis Başkanlığına gönderilmişti. Böylece yeni tezkere HDP'li isimlerin yer aldığı Geçici Hükümete bırakılmamış oldu.

Tezkere "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını" içeriyor.

ulusalkanal.com.tr