Berat Albayrak duyurdu! Türk ekonomisine Amerikalı denetimci

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta ekonomi çevreleriyle temaslarda bulundu. Albayrak, Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıkladı. ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey'in sabıkası ise pek temiz değil.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında konuştu.

Albayrak, Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini duyurdu.

Maliye Bakanı, ofisin, tüm hedefleri ve sonuçları her çeyrekte kontrol edeceğini söyledi.

Uzmanlar, süreci izliyor. Şirketin "parayı ver, iyi raporu yazdır" şeklinde kullanılabileceğinden endişe duyuyor.

İyi Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz de McKinsey kararına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından “IMF” benzetmesi yapan Yılmaz, "Yine cinlik, yine yan yola sapmak. Akıllarınca IMF’siz program yapmış gibi yaparak sorunu çözecekler! Görecekler işler düşündükleri gibi gitmeyecek” ifadelerini yazdı.

McKinsey'in işletmelere, kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönetim danışmanlığı hizmeti veren ABD merkezli, uluslararası bir firma olduğu biliniyor.

1926 yılında James McKinsey tarafından Chicago’da kurulan dünyanın ilk yönetim danışmanlığı şirketinin merkezi New York’ta bulunuyor.

İstanbul ve Ankara dahil toplamda 44 farklı ülkede 83 ofisi olan firma, 10 binin üzerinde çalışanı ve 3 milyar dolarlık bir ciroya sahip.

Danışmanlık şirketi McKinsey'in adı, ABD’li enerji devi Enron’un batmasına giden süreçte gündeme gelmişti. McKinsey’in, Enron'un, çeşitli usulsüzlükler ile ABD'nin en büyük tekellerinden biri haline gelmesini sağlayan kuruluş olduğu iddia edilmişti.

Şirketin muhasebe usulsüzlükleri, borsa yolsuzlukları yaptığı, ancak bu yolla borsadaki değerini yüksek tutabildiği iddia edilmişti.

ulusal.com.tr

berat albayrak