301 can için 301 müebbet

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasından sorumlu tutulan 8 kişi hakkında, 301'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 6 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı, Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ve 7 kişi ‘olası kasıtla adam öldürme ve yaralama’ suçundan yargılanacak.

301 can için 301 müebbet

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının sorumluları hakkında tarihi cezalar talep edildi. Şirketteki 8 sorumlu için 301 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 45 kişinin ismi fezlekede ‘şüpheli’ olarak yer aldı.

13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasıyla ilgili 6 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Soma Cumhuriyet Savcılığı, fezlekeyi Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

301 madencinin hayatını kaybettiği olayda 45 ‘şüpheli’ var. 1'inci şüpheli olarak gösterilen isim ise Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan. Gürkan’la birlikte halen tutuklu bulunan 8 kişinin 301 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanmaları talep edildi. Bu kişiler arasında Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik de var. Şüpheliler ‘olası kasıtla adam öldürme ve yaralama’ suçundan yargılanacak.

Fezlekede, diğer 8 şirket görevlisi için ise ‘bilinçli taksirle adam öldürmek’ten müebbet hapis cezası istendi.

Fezlekede yine şirket görevlisi 29 kişi hakkında da ‘taksirle adam öldürmek’ten 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ulusalkanal.com.tr