FETÖ firarisi Erdemir Biden'a Türkiye raporu hazırladı: "Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmalı"

ABD'de İsrail lobilerinin kontrolündeki Demokrasiyi Savunma Vakfı, Beyaz Saray için hazırladığı raporda Türkiye'yi hedef aldı. Eski CHP Milletvekili FETÖ firarisi Aykan Erdemir'in de imzasının bulunduğu raporda Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar uygulanması önerildi. Türkiye'de AK Parti iktidarına karşı muhalefetin desteklenmesi gerektiğini istendi.

FETÖ firarisi Erdemir Biden'a Türkiye raporu hazırladı: "Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmalı"

ABD merkezli düşünce kuruluşlarının Türkiye karşıtı raporlarına bir yenisi daha eklendi. Skandal raporda CHP'li bir ismin de imzası var.

İsrail lobilerinin kontrolündeki Demokrasiyi Savunma VAKfı, ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden için bir dış politika raporu hazırladı.

Raporun Türkiye bölümünün altında Philip Kovalski ve Eski CHP MilletvekiliFETÖ firarisi Aykan Erdemir'in imzası var.

Skandal raporda Türkiye'nin El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerini finansa edenleri bilerek görmezden geldiği iddia edildi. ''Trump'tan Biden'a ABD Ulusal Güvenliğinin Gelecekteki Yolu'' adlı raporda, Türkiye'de yeniden PKK açılımı başlatılması ve PYD ile Türkiye arasında bağ kurulması önerildi.

Türkiye'nin Washington'un rAKip gördüğü Rusya, İran ve Venezuela gibi ülkelerle iş birliği yaptığı belirtilen raporda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için ''otoriter'' ifadesi kullanıldı. Aynı ifadenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için de yazıldığı görüldü.

Raporda, Mavi Vatan doktrinine karşı Türkiye'ye yaptırımlar uygulanması önerildi. Yaptırımların Avrupa Birliği ile birlikte tasarlanması gerektiğini ifade edildi. Aynı zamanda CAATSA yani ABD'nin hasımlarıyla mücadele yaptırımlarının da en katı şekilde uygulanması talep edildi.

Tartışmalı raporda, AK Parti iktidarına karşı da muhalefet partilerinin desteklenmesi istendi. Halk Bank davasının da yeniden açılaral genişletilmesi üzerinde duruldu.

chp rusya amerika fetö iran ak parti milletvekili Mavi Vatan Venezuela Biden