Bir iddianame daha hazırlandı

15 Temmuz gecesi TRT ve Digitürk binalarının işgal edilmesi ve Vodafone Arena Stadı ile Casper Plaza’ya helikopterle asker indirilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. 56'sı tutuklu 94 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Bir iddianame daha hazırlandı

İstanbul'da 15 Temmuz gecesi TRT, Digitürk, Vodafone Arena Stadı ile Casper Plaza’da yaşananlara ilişkin soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu 318 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede 56'sı tutuklu 94 asker yer aldı.

İddianame Başsavcı İsmail Uçar tarafından onaylandı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, stadı ele geçirilmeye çalışılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Digitürk'ün de aralarında bulunduğu 4 müşteki bulunuyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, çimlere zarar verildiği gerekçesiyle helikopterle sahaya inen askerlerden şikayetçi oldu.

İddianamede, Vodafone Arena Stadı’na inip buradan TRT binasına giden erlerin ifadelerine yer verildi. Erler, komutanlarının "Polisler gerçek polis değil. Polis araçları içeri girmeye çalışırsa vurun. Toplananlar da PKK yandaşı" diyerek kandırdığını savundu.

Darbe girişiminin başarsızlığa uğraması üzerine TRT binasından kaçmaya çalışan askerlerin görüntüleri de iddianameye eklendi.

İddianamede, "İstanbul'da yaşanan darbe girişiminin, Harp Akademileri Komutanlığında görevli subaylar, Hava Harp Okulunda görevli subay-astsubay ve öğrenci subaylar ile Hasdal Kışlası olarak bilinen 23. Piyade Tugayı 6. Alay Komutanlığındaki subay-astsubay, erbaş ve erler ile Ümraniye ilçesinden Hava Harp Okulunda görevli subaylar ile helikopterle TRT Ulus ve Digitürk'ün yayınlarını kesmek amaçlı Vodafone Arena'ya indirilen FETÖ/PDY'ye müzahir sivil teknik bilgi işlem personellerince gerçekleştirildiği tespit edilmiştir." denildi.

ulusalkanal.com.tr

Digitürk