Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağı düşürüldü

Ermenistan Ordusu’nun son saldırılarında 1 sivil daha yaşamını yitirdi. Yanıtı cephede veren Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın iki SU-25 savaş uçağını düşürdü. Azerbaycan Ordusu, Karabağ’da hızlı ilerleyişini sürdürürken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgede yeni gerçeklerin oluştuğuna dikkat çekti. Karabağ'da Türkiye, Rusya ve İran arasında farklı formatlarda iş birliğinden söz edilebileceğini belirtti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile telefon görüşmesi yaptı.

Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağı düşürüldü

Ermenistan, Azerbaycan’da sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ermenistan ordusu, Goranboy kentine düzenlendiği füze saldırısında 1 sivil yaşamını yitirdi.

Ermenistan'ın, yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugün kadar 11’i çocuk 91 sivil yaşamını yitirdi, 400’e yakın sivil yaralandı.

Karabağ’da kararlı ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu, Gudablı yakınlarında Ermenistan’a ait 2 SU-25 savaş uçağını düşürdü.

Son bir ayda 190’dan fazla yerleşim birimini Ermenistan’ın işgalinden kurtarıldı. Bakü Yönetimi, işgalden kurtarılan bölgelerde geçici özel idareler kurulmasını kararlaştırdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’da yeni gerçeklerin oluştuğuna dikkat çekti. Rus basınına konuşan Aliyev, Türkiye, Rusya ve İran arasında farklı formatlarda iş birliğinden söz edilebileceğini belirtti.

Aliyev'in açıklamasından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü.

İki lider, Karabağ başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Görüşmede Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye’ye tebriklerini iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini yineledi.

Azerbaycan Ermenistan Su25