Deniz salyası seferberliği sürüyor

Marmara'yı tehdit eden deniz salyasına karşı başlatılan temizlik seferberliğinde 25 gün geride kaldı. Şu ana kadar 10 bin 434 metreküp salya toplandı. Öte yandan göllerde de kirlilik artışı var. Küçükçekmece Gölü'ndeki kirlilik nedeniyle toplu balık ölümleri yaşandı.

Deniz salyası seferberliği sürüyor

25 gündür toplam 582 bölge temizlendi. Ancak Marmara'nın eski haline dönmesi için temizlik seferberliğin daha da büyümesi gerekiyor.

Deniz salyasına karşı 7 ilde başlatılan temizlik seferberliğinde 25 gün geride kaldı. Şu ana kadar 10 bin 434 metreküp salya toplandı.

Son verileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, paylaştı. İstanbul'da 5 bin 877 m3, Kocaeli'de 476 m3, Bursa'da 166 m3, Tekirdağ'da 154 m3, Balıkesir'de 811 m3 Çanakkale'de 915 m3, Yalova'da 2 bin 35 m3 salya bertaraf edildi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE BALIK ÖLÜMLERİ

Marmara Denizi salyayla mücadele ederken İstanbul'daki göller ise kirlilikle savaşıyor.

Son birkaç gündür Küçükçekmece Gölü'nde balık ölümü yaşandı. Kıyıya vuran balık ölümleri önceki günlere oranla arttı.

Göldeki balıkların su içinde çırpındığı ve dalgaların da etkisiyle kıyıya sürüklendiği gözlemlendi. Ayrıca kıyıda çok miktarda çöpün birikmesi nedeniyle etrafa kötü kokular da yayılıyor.

HARAMİDERE'NİN RENGİ DEĞİŞTİ

Esenyurt'ta fabrikaların bulunduğu bölgeden geçen Haramidere'nin rengi zaman zaman değişirken, bazı noktalarda ise kirlilik gözlendi.

Haramidere'nin kirli akması nedeniyle etrafa yayılan kötü kokudan çevre sakinleri şikayetçi.

bursa istanbul Balıkesir çanakkale kocaeli yalova Tekirdağ marmara marmara denizi Müsilaj deniz salyası Murat Kurum müsilaj temizliği deniz salyası temizliği Marmara Denizi deniz salyası Marmara Denizi müsilaj istanbul müsilaj İstanbul deniz salyası küçükçekmece gölü müsilaj deniz salyası temizliği