Ey Özgürlük!

Vardiya Bizde Platformu'nun 83. 'Sessiz Çığlık' Eyleminde Yükselen Talep Yine Özgürlüktü

Ey Özgürlük!

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki eyleminde terörist başı Abdullah Öcalan'la barış elçisi diye görüşenlerin, yurtsever aydın ve komutanları terörist diye tutukladıkları hatırlatılarak, 'bu davaların özeti işte budur' denildi. Tutuklu komutanlara bir an önce özgürlük istenen eylemde ayrıca bu hafta 83. kez yükseltilen 'sessiz çığlık' için 83 Mezunu Harbiyeliler tarafından devre arkadaşları olan Silivri'de tutsak Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa İlhan'ın fotoğrafları taşındı, Emekli Generalin mektubu okundu.

İşte Davaların Kısa Özeti

Her hafta sessiz çığlıklarını yükseltmek amacıyla Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyelerini bu hafta İşçi Partisi, ADD ve TESUD yine yalnız bırakmadı. Bir saat boyunca marşlar okundu, talepler haykırıldı. Bu hafta Platform adına açıklamayı yapan Emekli Albay Teoman Şanal, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy vb davalarının özetini çarpıcı sözlerle ifade etti. Şanal şöyle konuştu; "Türkün binlerce yıllık destanına Ergenekon terör örgütü dediler, bu ülkenin vatanseverlerini, subaylarını, aydınlarını, yazarlarını, milletvekillerini terörist diye hapsettiler. Bu ülkenin binlerce vatan evladının ölümüne sebep olan, bebekleri katleden teröristleri de masalarına aldılar barış elçisi diye görüşüyorlar. Bu davaların özeti budur; teröristle barış elçisi diye görüşüyorlar, vatanseverleri ise terörist diye tutukladılar."

Her Şeyin Sorumlusu İyi Çalışmayan Devlet ve Hukuk Sistemi

Türk Ordusu'na kumpas kurulduğu itirafının üzerinden tam 130 gün geçmesine rağmen, hala kumpasçıların dışarıda, suçsuz insanların ise hapiste olduğunu hatırlatan Şanal, bunun sebebini devlet mekanizmasının ve hukuk sisteminin iyi çalışmaması olarak gösterdi. Bu nedenden dolayı terörist ve katillerin salındığını, suçsuz oldukları bilirkişi raporları ile kanıtlanan vatansever askerlerin tutsaklığının ise sürdüğünü kaydeden Şanal, tutuklu komutanların özgürlüklerine kavuşturulması için sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya çağırdı.

83. 'sessiz çığlık'da 83 Mezunu Harbiyeliler 83 Mezunu Silivri Tutsağının Mektubunu Okudular

Bu hafta 83. kez haykırılan 'sessiz çığlık' için 83 Mezunu Harbiyeliler devre arkadaşları Silivri tutsağı Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa İlhan'ın fotoğraflarını taşıdılar. 83 Mezunu Harbiyeliler adına Emekli Hava Yarbay Levent Ceylan devre arkadaşı Emekli Tuğgeneralin mektubunu okudu. Mustafa İlhan Komutan'ın mektubunda şu satırlar dikkat çekti; "Bu mektubu sizlere Silivri siperlerinden yazıyorum. Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Mamak ve haksız yere tutsak edilen tüm silah arkadaşlarımızın görev yapmakta olduğu tüm hapishaneler, Cumhuriyet değerlerinin ve özgürlüğümüzün son savunma hattıdır."

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Devrim Aşkın Karasoy

ulusalkanal.com.tr