Aydınlık'ın haberi geri adım attırdı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı İsrail'e jet yakıtı satışı ile ilgili geri adım attı. Hazırladığı raporla jet yakıtı satışını belgeleyen Kurul'dan yapılan yeni açıklamada; yakıtın yolcu taşımaya yönelik ve sivil amaçlı olduğu ifade edildi.

Aydınlık'ın haberi geri adım attırdı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, jet yakıtı satışı ile ilgili raporundan, yapılan yeni açıklamayla geri adım attı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPDK petrol raporunda yer alan jet yakıtı verilerinin savaş uçaklarına satılmadığını söyledi. Yılmaz, bu yakıtların Türkiye'deki havalimanlarında, sivil yolcu uçaklarına satıldığını belirtti.

EPDK Başkanı, rarpoun çarpıtıldığını savundu.

"Bu rapordaki yakıtlar İsrail savaş uçaklarıyla ilgili değil. İsrail'e gönderilen bir yakıt da değil. Tamamen Türkiye topraklarında, havaalanında İsrail havayollarına ait sivil uçaklar tarafından normal satın alınmış bir akaryakıt. Yolcu taşımaya yönelik ve sivil amaçlı. Bizim raporumuzun altında da yazıyor. Bizim özerk firmalar tarafından havaalanlarında ihrakiye satışı bağlamında yapılmış bir satıştır. Hiç abartmaya, farklı yerlere çekmeye gerek yok"

EPDK'nın Petrol Sektör Raporu'nda Haziran ayında Türkiye'den İsrail'e bin 584 ton jet yakıtı ihracatı yapıldığı belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi epdk Jet Yakıtı