HSYK seçimini yaptı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeni Yargıtay ve Danıştay’ın yeni üyelerini seçti. Yargıtay'a seçilen 144 üye ile Danıştay'da görev yapacak 33 üye arasında önemli isimler yer aldı. Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden ile Hrant Dink soruşturmasının savcısı Hakkı Doğan bundan sonra Yargıtay'da görev yapacak.

HSYK seçimini yaptı

HSYK genel kurulu tarihi nitelikteki toplantısında Yargıtay ve Danıştay'ın yeni üyelerini belirledi.

HSYK olağanüstü Genel Kurul toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü. Toplantıda Yargıtay’ın ve Danıştay’ın yeni kadrosu belirlendi. Yargıtay'a 144, Danıştay'a da 33 yeni üye seçildi.

Yüksek Yargı'da görev yapacak kadro içinde önemli isimler bulunuyor. Yargıda Birlik Platformunun sözcülerinden Ankara Savcısı Abbas Özden ve Ankara Hakimi Gülsüm Mısır Yargıtay'ın yeni üyeleri olarak görev yapacak. Hrant Dink soruşturmasını yürüten savcı Hakkı Doğan Yargıtay üyesi oldu.

Yasadışı dinleme ve F Tipine yönelik soruşturmaları yürüten Ankara Cumhuriyet savcıları Veli Dalgalı, Hüseyin Kocabey ve Durak Çetin de yeni üye olarak Yargıtay'a seçildi.

Yeni Yargıtay üyesi olarak dikkat çeken bir başka isim de Ankara başsavcısı ve TİB'in eski başkanı Fethi Şimşek.

Kanuna göre Danıştay’a seçilecek üyelerin 4’te birini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek.

Seçimin ardından 5 gün içinde Yargıtay ve Danıştay’da daire başkanları seçilecek. Ardından da Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu yeniden belirlenecek. Son olarak da daireler arasındaki iş bölümü ve üyelerin hangi dairelerde görev yapacağı kesinleşmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr