Doğu Perinçek gençliğe seslendi: Amerikan rüyası bitti, yeni bir dünya kuruluyor

Türkiye Gençlik Birliği'nin önderlik ettiği "Uluslararası antiemperyaslit gençlik buluşması" toplantısı İstanbul'da başladı. Dünyanın 25 ülkesinden gençlik temsilcisi, yaptığı konuşmalarla emperyalizme meydan okudu. Türk gençliği, Afrin'de vatan mücadelesi veren Mehmetçik'e, Mehmetçik de Afrin cephesinden toplantıya selam gönderdi. Toplantının özel konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de dünya gençliğine seslendi. Perinçek, "Amerikan rüyası bitti, yeni bir dünya kuruluyor" dedi.

Dilleri farklı ancak düşünceleri ortaktı. Hepsi insanlığın ortak düşmanı Amerikan emperyalizmine meydan okudu.

Rusya, İran, Bangladeş, Hindistan, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Lübnan, Nepal, Filistin, Almanya, İsviçre, Pakistan yani dünyanın dört bir yanından amtiemperyalist gençler İstanbul'da buluştu.

Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Buluşması'na Türkiye ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce genç katıldı.

Sadece gençler de yoktu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Bracho Reyes, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, sanatçılar, yazarlar, akademisyenler de toplantıdaydı.

Toplantının açış konuşmasını Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği Genel sekreteri Elif İlhamoğlu yaptı.

Sonra da kürsüye Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çıktı. 68 devrimci gençliğin önderi olan Perinçek, dünya antiemperyalist gençliğine seslendi.

"Amerikan rüyası bitti" diyen Doğu Perinçek, yeni bir dünya kurulduğunu söyledi. Afrin'de zafer kazanan Mehmetçiğe de selam gönderdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Venezuala Büyükelçesi Reyes de kısa bir konuşma yaptı.

18 Mart Çanakkale zaferine vurgu yapan gençler , toplantıdan Afrin'de vatan mücadelesi veren askerlere selam gönderdi.

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen dünyanın dört bir yanından gelen mücadele arkadaşlarını selamladı. "Mücadelemiz bir, yükümüz ağır ancak güçlüyüz" dedi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş de kısa bir konuşma yaptı. Gençliğin emperyalizme geçit vermeyeceğini vurguladı.

Coşkunun bir an olsun eksik olmadığı toplantıda, konuşma yapanların dilleri ve ülkeleri farklıydı ama verilen mesaj hep aynıydı. "Kahrolsun emperyalizm, yaşasın eşit, bağımsız ve özgür bir dünya.

ulusal.com.tr

istanbul vatan partisi Doğu Perinçek türkiye gençlik birliği