Şişme botlara kalite kontrol zorunluluğu

Yürek yakan Mülteci dramlarına çözüm bulunması için çağrılar yapılırken şimdi bu umut yolculuklarının taşıyıcısı lastik botlar gündemde... Mültecilerle birlikte el altı satışı artan lastik botlara yönelik yeni bir denetim uygulaması geldi. Şişme botlarda bundan sonra CE işareti aranacak.

Şişme botlara kalite kontrol zorunluluğu

2015 yılında binlerce mültecinin mezarı oldu Ege ve Akdeniz. Şişme botlarla yolculuğa çıkan mülteciler için uyarı anlamına gelen bir uygulama hayat geçirildi.

Karaborsa satışları hızla artan ithal şişme lastik botlara "CE" damgası vurulacak. Kalite kontrol anlamına gelen CE damgası olmayan botlar satılamayacak.

Denetim sırasında CE damgası olmayan lastik botlara el konulacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan mevzuaat gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine gönderildi. “Düzensiz Göçmenlerin Kullandığı Şişme Botlar” başlığıyla iletilen genelgede, damgasız olan ithal lastik botların gümrük idarelerince Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS)’ne gönderilmesi istendi.

CE İşareti malların serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla Avrupa Birliği'nin, 1985 yılında oluşturduğu"Yeni Yaklaşım" çerçevesinde uygulanan bir sağlık ve güvenlik işaretidir.

ulusalkanal.com.tr