Aşı karşıtı grup hekimleri hedef aldı

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde sağlık personeli canını dişine takarak çalışırken, aşı karşıtı bir grup hekimleri hedef gösterdi. Kovid-19 ile mücadele eden hekimler, eylemciler hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Aşı karşıtı grup hekimleri hedef aldı

Bir yanda bütün dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınıyla savaşan sağlık personeli.. Diğer yanda hekimleri de hedef alan aşı karşıtları.

Bir gurp "hekimler yargılanacak" sloganıyla kışkırtıcı bir miting düzenledi.

SAĞLIKÇILARDAN KIŞKIRTMAYA CEVAP

Miting büyük tepki çekti. Hekimleri hedef alan gruba cevap, Kovid-19 ile savaşan sağlık personelinden geldi. Sağlıkçılar, eylemciler hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

- Aşı karşıtları miting düzenledi: "Hekimler yargılanacak" Sağlık çalışanları canını dişine takmış, pandemi için aşılama yaparken hekimleri hedef gösteren aşı karşıtı mitinge nasıl izin veriliyor? Hekimleri hedef gösteren bu kişilere soruşturma açılmalıdır.

Dr. Kaan Yılancıoğlu da salgınla mücadeleye yapılan dezenformasyonlara ilişkin uyarılarda bulundu.

Türkiye'de aşılama konusunda büyük yol katedildi. Hızlanan çalışmalar sonunda yaklaşık 50 milyon doz aşı yapıldı. Fabrikalara, iş yerlerine, pazarlara aşı noktaları kuruldu.

Sağlık personelinin durup dinlenmeden aşı yapmasının yanı sıra vatandaşı bilinçlendirmek için de klipler hazırlandı. Koronavirüse karşı en etkili yöntemin aşı olduğu anlatıldı. Ünlü isimler, aşı çalışmalarına destek verdi.

pandemi hastalık salgın kovid 19 Sağlık Çalışanları aşı karşıtları sağlık çalışanları aşı