ABD'ye 'kuzey ordusu' uyarısı

Ankara Amerika'nın PKK/PYD'ye verdiği destek konusunda bir kez daha uyarıda bulundu. Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Sürpriz görüşmede "Kuzey Ordusu" adı altında PYD'lilere verilen desteğin sonlandırılması istendi

ABD'ye 'kuzey ordusu' uyarısı

Dün akşam saatlerinde Ankara'da sürpriz bir görüşme yapıldı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, Suriye ve PKK/PYD konularıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Gündemde ABD'nin PKK/PYD unsurlarını kullarak oluşturmaya çalıştığı sözde ordu yapılanması olan "Kuzey Ordusu" vardı.

Kosnett, Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Müdür Kerem Kıratlı ile görüştü. Görüşmede sözde orduyla ilgili duyulan rahatsızlık Kıratlı tarafından güçlü bir şekilde ifade edildi.

"Kuzey Ordusu" adı verilen yapılanma Amerika'nın Suriye'deki yeni hamlesi. Bölgedeki bütün iddiaları çöken ABD, teröristleri eğitmek için adeta seferber oldu.

Amerika bu hamlesiyle, Pentagon ve CIA uzmanları tarafından eğitilen PYD/PKK'lı teröristlerin, düzenli ordularla savaşa hazır hale gelebilmesini hedefliyor.

Kosnett'le konuşulan konular arasında Soçi'de 29-30 Ocak'ta yapılması planlanan Suriye Kongresi öncesinde İdlib'de ve sahada yaşanan gelişmelerin de olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

abd pkk pyd