KKTC'de saatlerin geri alınmasına yönelik eylemler Türkiye karşıtı kışkırmaya dönüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde saatlerin geri alınmasına yönelik eylemler Türkiye karşıtı kışkırtmaya dönüştü. Bir okul servisinin sabah karanlıkta kaza yapması, servis şoförü ve iki öğrencinin yaşamını yitirmesi üzerine halk ve polis karşı karşıya geldi. Başbakanlık önünde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

"Çözüm" sözcüğüyle KKTC'nin bitirilmesi planı Kıbrıs müzakereleriyle uygulanmaya çalışılıyor. Tam bu süreçte yavru vatan ile Türkiye arasında nifak tohumları ekiliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ölümlü trafik kazası sonrası yaz saati uygulamasına karşı başlatılan eylemler Türkiye karşıtı kışkırtmalara dönüştü.

Başbakanlık'a yönlendirilen bir grup, "Ankara elini yakamızdan çek", "Ayşe evine dön", "Türkiyeci hükümete hayır" sloganları attı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kazadan dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti. Eylemcilere itidal çağrısı yaptı.

Yaşanan acının siyasete alet edildiğini ifade eden Denktaş, "Biz Türkiye talimat verdiği için değil bizim çıkarlarımıza uyduğu için saatlerimizi geri almadık" ifadesini kullandı.

Kıbrıs Müzakerelerin "ver kurtul" siyaseti yürüten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Bürüksel'den hükümete çağrı yaptı. Halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Akıncı, hükümetin saat uygulamasını gözden geçirmesini istedi.

Yaşanan olaylarda şuana kadar çok sayıda eylemci ve polis yaralandı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

KKTC