Suriye'nin eski Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, Türkiye'ye mesaj verdi

Suriye'nin eski Ankara büyükelçisi Nidal Kabalan, Türkiye'ye mesaj verdi. İlişkilerin normalleşmesi için Türkiye'den adım gelmesi gerektiğini söyledi. Ankara'nın sınırdaki militan geçişlerini durdurması gerektiğini belirten Kabalan, Suriye'nin PYD - ABD ilişkisinden rahatsız olduğunu ifade etti. "Suriye, Irak'ın kuzeyinde olanın Suriye'nin kuzeyinde olmasına izin vermeyecek" dedi.

Suriye'nin eski Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, Türkiye'ye mesaj verdi

Türkiye - Suriye ilişkilerinde değişiklik beklentisinin arttığı süreçte Şam'dan bir mesaj daha geldi. BBC Türkçe'ye konuşan Suriye eski Ankara BüyükelçisiNidal Kabalan, iki ülke arasındaki ilişkilerinin normalleşmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Suriye'nin birbirine ihtiyacı olduğunu söyleyen Suriyeli diplomat, federasyon planlarına karşı olduklarını vurguladı. ABD'nin PYD ile kurduğu ilişkiden Suriye'nin rahatsız olduğunu belirten Kabalan, "kantonlar bölünmeye yol açar" dedi.

"AZINLIK DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ: Suriye hiçbir azınlığa devlet içinde devlet sahibi olmaya izin veremeyecektir. Bu, ülkeyi parçalamak demektir. Ülkeyi kantonlara ayırmak kabul edilemez. Suriye, Irak'ın kuzeyinde olanın Suriye'de de olmasına izin vermeyecektir. Bu, İsrail ve Amerika'nın yıllardır savaşla yapamadığının Suriyelilerin eliyle yapılması olacaktır."

Eski Ankara büyükelçisi, Ankara - Şam arasında yeniden ilişki kurulabilmesi için Türkiye'den somut adım gelmesi gerektiğini belirtti. Türkiye sınırının terörist geçişlerine kapatılması gerektiğini söyledi.

"Ankara - Şam dolaylı olarak görüşüyorsa şaşırmam" diyen diplomat, "Suriye iyi ilişkiler istiyor" diye ekledi.

"TÜM DARGINLIKLARA RAĞMEN...: Eğer Türkiye samimi olarak Suriye'ye yönelik tutumunu değiştirir, pozitif bir rol oynar ve yeni bir sayfa açarsa, inanıyorum ki Suriye yönetimi, tüm dargınlıklara rağmen böyle bir şeyi hoş karşılayacaktır."

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye