Şırnak İzmir Uçak Biletleri NeredenNereye.com'da!

Şırnak İzmir Uçak Biletleri NeredenNereye.com'da!

Şırnak Şehrinde Gezebileceğiniz Yerler En eski şehirler arasında yer alan Şırnak, geçmişten günümüze kadar birçok dine ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Durum böyle olunca da birçok tarihi yer ve kültür kalıntıları mevcut. Biletal sitesi üzerinden en ucuz fiyatlarla uçak bileti ve otobüs bileti alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Nuh Peygamber Camii: Mimari ve tarihi açısından geçmişten günümüze kadar gelen bu camii, ziyarete gelen turistlerin ilgisini üzerine topluyor. Ayrıca her mevsim ziyaret imkanı da bulunuyor.

Hısta Kaplıcası: Her derde deva olan bu kaplıcalarda, hem sağlığınıza kavuşabilir, hem de huzurlu zaman geçirebilirsiniz.

Dicle Nehri: Uzunluğu ve ulaşım kolaylığı sayesinde ziyaret etmek isteyeceğiniz yerlerde biri olabilir. Yıl içinde çok fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Cizre Ulu Cami: İsmi Şehr-i Nuh’tan gelen bu ilimizin tufandan sonra Nuh’un ilk yerleştiği şehir olduğu rivayet edilir. Birçok tarihi yapının bulunduğu Finik Ören Yeri ve Kalesi, Bazebde Ören Yeri, Kasrik Ören Yeri yerli halkın dinlemek üzere piknik yaptığı yerlerdir. 639 yılında kilisenden camiye çevrilen Cizre Ulu Cami oldukça ünlüdür. Kapı tokmakları fizikçi ve sanatçı İsmail Ebul-iz Elceziri tarafından yapılan cami üzerinde gümüş motifler, bakır şekiller ve çeşitli yazılar bulunmaktadır. Şehirde aynı zamanda kırmızı medrese ve Mem u Zin adlı eserde geçen aşk hikâyesinin yaşandığı Abdaliye medresesi Arap ülkelerinden ve yurt içinden oldukça ziyaretçi çekmektedir.

Güney doğu Anadolu bölgesinin bir ili olan Şırnak tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahip olan bir şehirdir. Katip Çelebi’nin 17. Yüzyılda yazdığı Seyahatname eserinde tarihinin Nuh Tufanına dayandığı rivayet edilen şehir Şehr-i Nuh adıyla kurulmuştur. Tarihi geçmişi merak edenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden iri olan Şırnak’ta ilk durağınız Finik Ören yeri ve kalesi olacak.

Şehrin Cizre ilçesinde M.Ö.4000’li yıllardan kalma ören yeri sarayları, kervansarayları, mağaralara oyularak yapılmış kadın ve erkek kabartmaları görülmeye değer tarihi güzelliklerden. Ayrıca tarihi dokuyu Finik ören yeri dışında Bazebde ören yeri ve Kasrik ören yeri de görülmeye değer tarihi ve kültürel miraslardan.

Şırnak Abdaliye Medresesi: Şırnak tarihinin çok eski çağlara kadar uzandığı bilinmektedir. İlde bulunan Cudi Dağı Nuh Tufanı ile ilişkilendirilmekte, bu da bu bölgeye olan ilgiyi arttırmaktadır. Şırnak bir zamanlar bir ilçeyken, 1990 yılında alınan kararla il olma statüsü kazanmıştır. Kültürel ve tarihi zenginliğe sahip bu ilimizde görmeniz gereken yerler arasında Abdaliye Medresesi bulunmaktadır. Bu tarihi medrese Cizre ilçesinde yer almaktadır. Abdullah Seyfettin Bohti tarafından yaptırılmış medrese zaman içinde tahribat görmüş ve günümüze bazı bölümleri kalıntı olarak ulaşmıştır. Yine de yüzyıllar öncesinin tarihi atmosferini yakından hissetmek isteyenler için bu yapı önemli bir gezi durağı olacaktır.

İzmir Şehrinde Gezebileceğiniz Yerler Yeşilin ve mavinin en güzel birleşiminden oluşan İzmir, gezilmesi ve görülmesi gereken bir sürü mekânla dolu. İşte yıl içinde en fazla ziyaret edilen 3 mekân Saat Kulesi: Hem deniz manzarası, hem de ayaklar altında kalan şehri izlemek isteyenlerin bir numaralı durağıdır. Üstelik tarihi yapısı ile gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Asansör: Dönemin en güzel yapılarından biridir. Geçmişten günümüze kadar çok güzel bakılmıştır. Ayrıca sadece yabancı turistler değil, yerli turistler de sık sık ziyaret etmektedir. Konak Meydanı: Yaz aylarında İzmir halkının en çok uğradığı mekânlardan birdir. Kuşların cıvıltısının eşliğinde deniz manzarasını ve yeşillikleri izlemek için ziyaret edebileceğiniz birebir mekânlardan biridir.

Ege bölgesinin en ünlü şehirlerinin başında gelen İzmir her yıl yerli ve yabancı pek çok meraklı turistin akınına uğrar. Gezilecek yerlerinin fazlalığı, güler yüzlü sıcak kanlı insanları, dünyaca ünlü antik kentleri, binlerce yıllık ilgi çekici tarihi ve bu tarihten günümüze kadar miras kalan eserleriyle Türkiye'nin en fazla ziyaretçi ağırlayan kozmopolitlerindendir. Sizinde yolunuz unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacağınız İzmir şehrine düştüğünde; İzmir'in en ünlü ve en güzel semtlerinin başında gelen Karşıyaka'yı, İzmir'in en fazla merak edilen adreslerinden biri olan Selçuk Antik Kentini ve İzmir'in ünü ülkemiz sınırlarını aşan duraklarından Efes Antik Kentini yolculuğunuzun sonuna gelmeden mutlaka görmenizi öneririz.