Rusya ile Suudi Arabistan'ın görüştüğü duyuruldu!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Suudi Arabistan'ın Suriye, Yemen ve Filistin konularına ilişkin görüşme yaptığını duyurdu. Açıklamada Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki çatışmaların sona erdirilmesi, sorunlara siyasi çözüm bulunması için işbirliğinin yapılması ve terörle mücadele konularının görüşüldüğü bildirildi.

Rusya ile Suudi Arabistan'ın görüştüğü duyuruldu!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un dün Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr ile Cidde'de görüştüğünü duyurdu.

Açıklamada Bogdanov'un Suudi Arabistan'lı yetkililerle şeffaf ve detaylı görüş alış verişi yaptığı vurgulandı. Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi temas ile ekonomik işbirliğinin arttırılması ve Suriye, Yemen, Filistin konuları görüşüldü.

Görüşmelerde ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki sorunların çözümü için ikili işbirliği, Rusya'nın bölge ülkeleriyle stratejik diyalog kurması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararları ile uluslararası hukuk kurallarının dikkate alınması ve terörle mücadeleyi pekiştirilmesi konuları ele alındı.

ulusalkanal.com.tr