Ergenekon gizli tanığı Kıskaç’a yapılan maddi destek ödemelerine son verildi

Kumpas davalarında kilit rol üstlenen gizli tanıklara yapılan devlet desteğine son veriliyor. Uygulama Zekeriya Öz'ün gizli tanık yaptığı Kıskaç ile başladı. Tanık Koruma Kurulu kararıyla Kıskaç ve ailesine yapılan 3500 lira aylık, sigorta primleri ve kira ödemeleri kesildi.

Ergenekon gizli tanığı Kıskaç’a yapılan maddi destek ödemelerine son verildi

Kumpas davalarında baş rol oynayan gizli tanıklara sağlanan devlet desteği kesilmeye başladı.

Ergenekon davasının gizi tanıklarından Kıskaç’a yapılan maddi desteklere son verildi. Gizli Tanık Kıskaç ve ailesinin 3 bin 500 lira aylığı, sigorta primleri ve kira ödemeleri kesildi.

Tanık Koruma Kurulu’nun 14 Temmuz tarihli kararı Kıskaç’a gizli ibareli yazı ile ulaştırıldı. Yazıda, “maddi yardımda bulunulması, yerleştirildiğiniz evin kirasının ödenmesi ve her ikinizin de isteğe bağlı sigorta primlerinizin ödenmesi şeklindeki maddi yardım tedbirinin kaldırılmasına karar verildiği” ifadesi yer aldı.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre gizli tanık Kıskaç’ın kimlik ve adres bilgilerinin değiştirilmesiyle ilgili tedbirlerin ise devamına karar verildi. Kurul Kıskaç ve ailesi hakkındaki koruma tedbirini de 3 ay uzattı. Karara karşı Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz eden gizli tanık Kıskaç, mağdur edildiğini söyledi ve hayati tehlikesi nedeniyle çalışamadığını öne sürdü.

Gizli Tanık Kıskaç’ın İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu kararına karşı dava açtığı öğrenildi.

Kıskaç, eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ü suçlamıştı. Kıskaç’ın ifadelerine göre Abdulah Çatlı Susurluk Kazası’ndan sağ kurtulmuş ancak JİTEM tarafından öldürülmüştü. Kıskaç’ı gizli tanık yapan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ise yurt dışına kaçtı.

ulusalkanal.com.tr