Bu hafta sinema salonları yine çok hareketli

Bu hafta sinema salonları yine çok hareketli. 4'ü yerli 8 yeni film sinemaseverlerle buluşacak.

Bu hafta sinema salonları yine çok hareketli

Darren Aronofsky'nin yeni filmi "Anne!", kendi halinde sakin bir yaşam süren çiftin evlerine gelen davetsiz misafirlerle birlikte değişen ilişkilerini perdeye taşıyor. Psikolojik gerilimin türündeki filmin başrollerinde Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Domhnall Gleeson, Michelle Pfeiffer, Ed Harris ve Kristen Wiig oynuyor.

Dario Argento'nun yönettiği "Suspiria", gösterime girişinin 40. yılına özel 35mm negatifinden restore edilmiş sansürsüz görüntü ve ses kopyasıyla yeniden seyirciyle buluşacak. Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bose, Barbara Magnolfi, Rudolf Schündler, Udo Kier, Alida Valli ve Joan Bennett'in oynadığı filmin senaryosu yönetmen Dario Argento ile Daria Nicolodi ikilisine ait.

Fransız yapımı komedi türündeki "Ay'ın Sırrı" adlı filmin yönetmen koltuğnuda Antoine Bardou-Jacquet oturuyor. ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki Ay'a ilk çıkan ülke olma çekişmesi komik bir dille anlatılıyor.

Haftanın merakla beklenen yerli yapımlarından İlker Savaşkurt'un yönettiği "Damat Koğuşu", tecavüz suçlularının bulunduğu koğuşa yeni getirilen bir hükümlünün hikayesi üzerinden cezaevlerindeki yasa dışı adalet sağlama düzenini irdeliyor. Mehmet Kala'nın senaryosunu yazdığı filmde, Musa Can Pekcan, Diyar Karadaş, Barış Atay, Caner Erdem, Halit Karaata, Turgay Atalay, İbrahim Aköz ve Feyzan Soykan gibi isimler rol aldı.

Tolga Baş'ın yönetmenliğini üstlendiği "Firardayız" adlı komedi türündeki filmin başrollerinde Çetin Altay, Burak Satıbol, Ferit Aktuğ, Burcu Binici, Mehmet Özgür, Lemi Filozof ve Melisa Şalgam oynuyor.

Yönetmen Yunus Ozan Korkut'ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı "Benim Varoş Hikayem" Adana'nın kenar mahallelerinde yaşayan birbirinden enteresan insanların öykülerini konu alıyor. Film belgesel türünde.

Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı; "Kurtlar Vadisi Vatan" izleyici ile buluşacak yerli filmlerden.

Haftanın animasyon filmi ise "Lego Ninjago Filmi". Serinin yeni bölümü, Ninjago'yu ele geçirmeye çalışan Garmadon'a karşı koymaya çalışan Yeşil Ninja ve arkadaşlarının mücadelesini ele alıyor.

ulusal.com.tr