Muharrem İnce: Önce vatan değil, önce adalet olmalı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sözcü gazetesine dikkat çeken bir röportaj verdi. Seçildiği zaman "Önce Vatan" ifadesini, "Önce Adalet" olarak değiştireceğini açıkladı İnce, " Adalet yoksa orası vatan değildir artık, orası toprak parçası olmuştur" ifadelerini kullandı. İnce, HDP'nin tutuklu eş başkanı Demirtaş'ın Diyarbakır'daki ailesini ziyaret edeceğini söyledi.

Sözcü Gazetesine konuştu Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce. 24 Haziran seçimleri için hazırlıklarını İnce, seçildiği takdirde yapacağı değişiklileri anlattı.

İnce, Hani “Önce Vatan” yazar ya bütün askeri birliklerde, bence “Önce Adalet” olmalı. Adalet yoksa orası vatan değildir artık, orası toprak parçası olmuştur." dedi.

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP konusunda ayrıştıklarını söyledi. Hakkari mitingi öncesinde terör örgütü üyeliğinden tutuklanan HDP'nin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğini hatırlattı. Diyarbakır mitingi öncesinde ise Demirtaş'ın ailesini ziyaret edeceğini açıkladı.

Demirtaş ziyaretiyle ilgili de konuşan İnce, "Gayet olumlu bir görüşmeydi. Başak Hanım'ı aramadım ama Diyarbakır mitingim için gittiğimde evlerine uğrayacağım. Demirtaş'ın ailesini ziyaret edeceğim, mesajını bizzat ileteceğim." dedi

Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine Kırklareli ve Tekirdağ'da devam etti. İnce, Amerika ile ilişkileri düzelteceğini söyleyip, Şam'da da büyükelçilik açacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiletere ziyaretini de eleştiren İnce, temasların perde arkasının açıklanmasını istedi.

ulusal.com.tr